Zo kies je de juiste badkamerspiegel | Facq
Facq

Zo kies je de juiste badkamerspiegel 

Categorie: Badkamer

Het zou je verbazen wat een goed gekozen badkamerspiegel betekent voor je badkamer. Hoewel je er misschien niet bij stil zou staan, tilt de juiste spiegel je badkamer echt wel naar een hoger niveau. Je gaat er dus het best niet te licht overheen. Ga je voor één grote badkamerspiegel of twee kleinere spiegels? Of ben je op zoek naar een spiegel op maat? Welke je ook kiest, dankzij onze tips vind je de perfecte badkamerspiegel die je douchescherm, tegels en badkameraccessoires mooi in de kijker zet.

Kies een spiegel die bij je badkamermeubel past

De eerste stap: je badkamermeubel meten. Dat vertelt je meteen welke spiegelafmetingen binnen je scope vallen. Je kiest namelijk het best een spiegel die niet al te veel afwijkt van de oppervlakte van je badkamermeubel. Een te grote spiegel hangen, ziet er vreemd uit en brengt de ruimte uit balans. Wat je nog moet doen om vreemde effecten te vermijden? Je badkamerspiegel een vijftien à twintig centimeter boven het meubel hangen! Zo voorkom je het ‘stapeleffect’. Verder moet je natuurlijk rekening houden met de verlichting. Als die eerder laag hangt, voorzie dan zeker de nodige ruimte.

Het frame van je badkamerspiegel

Je weet nu hoeveel ruimte je moet voorzien voor je badkamerspiegel. Maar ook de dikte van het kader speelt een belangrijke rol. Afhankelijk van de spiegel die je kiest, kan het kader al snel een paar centimer dik zijn. Als je daarvoor niet de ruimte hebt, ga je beter voor twee kleinere spiegels, een spiegel met dunne kader of misschien zelfs eentje zonder.

Visualiseren!

Het is niet iedereen gegeven om zich voor te stellen hoe het eindresultaat er zal uitzien. Daarom is het raadzaam om manieren te zoeken om je wél een beeld te kunnen vormen. Je hoeft daarvoor zelfs geen high-tech tekenprogramma te gebruiken. De vorm van je spiegel uit papier knippen, vertelt je alles wat je moet weten. Experimenteer met verschillende afmetingen en tape ze tegen je muur. Zo kies je zonder problemen de perfecte badkamerspiegel!

#badmeubel #spiegel   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: