Zó haal je het beste uit een zwevend badkamermeubel | Facq
Facq

Zó haal je het beste uit een zwevend badkamermeubel 

Categorie: Inspiratie

 

De voordelen van een zwevend badkamermeubel? Dat zijn er heel wat. Of je nu kiest voor een grote designbadkamer of een kleine landelijke badkamer: met een zwevend badkamermeubel zit je gegarandeerd goed. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

 

Een zwevend badkamermeubel voor elke badkamer

Met een zwevend of hangend badkamermeubel kies je voor comfort en luxe. Het past moeiteloos in elke interieurstijl, van klassiek tot hedendaags. Twijfel je nog over de inrichting van je badkamer? Kies dan voor het badkamermeubel dat bij jouw stijl en behoeften past. Een zwevend badkamermeubel biedt alvast enkele voordelen.

Diepte en perspectief

Met de doorlopende lijn van een hangend badkamermeubel creëer je ruimte in de badkamer. Dat kan mooi passen bij een grote badkamerruimte om nóg meer met perspectief te werken, maar evengoed werkt het optisch verruimend in een kleine badkamer. Inspiratie nodig? Hier heb je nog meer tips om een kleine badkamer in te richten.

Makkelijker schoonmaken

Vergeet bij de inrichting van je badkamerinterieur niet de praktische gevolgen te overwegen. In het geval van een zwevend badkamermeubel zijn die gevolgen veelal positief. Om te beginnen maakt het feit dat je meubel boven de grond hangt, het simpelweg makkelijker om de badkamervloer schoon te maken. Geen onbelangrijk voordeel voor wie opziet tegen de wekelijkse poetsbeurt!

Flexibele inrichting van je badkamer

De ruimte die je onder het zwevend badkamermeubel overhoudt, kun je naar eigen smaak vullen met accessoires of leeg laten als je houdt van een minimalistisch badkamerinterieur. Heb je te weinig opbergruimte? Dan maak je het jezelf makkelijk met decoratieve manden of dozen. Die zijn makkelijk verplaatsbaar en hoeven dus niet per se permanent de ruimte in te nemen: je haalt ze gewoon weg als je er genoeg van hebt. Flexibiliteit is troef met een zwevend badkamermeubel.

Spelen met kleur

Met een hangende wastafel kun je alle kanten uit qua kleur en vorm. Bekijk het als een echt interieuraccessoire, en kies voor één opvallende kleur. Of ga voor eenvoudig zwart of wit. Zo creëer je een uniforme look in je badkamer en fungeert je zwevend badkamermeubel als een stijlvolle blikvanger.