Welke tegels kiezen voor een Italiaanse douche? | Facq
Facq

Welke tegels kiezen voor een Italiaanse douche? 

Categorie: Inspiratie

 

Los van zijn onberispelijke design, biedt een Italiaanse douche ook indrukwekkend meer comfort en ruimte. De platte douchebak zorgt voor een optisch verruimend effect, doordat hij schijnbaar naadloos overgaat in de vloer van de badkamer. Wil je het beste uit je douche van Italiaanse makelij halen? Kies dan voor aangepaste tegels en maak van je badkamer een plek waar je volop kunt genieten van ‘la dolce vita’.

 

Italiaanse douche integreren in een kleine badkamer

Een Italiaanse designdouche kun je perfect inpassen in een kleine badkamer, mits je de wastafel en de douche als één geheel beschouwt. Kies bijvoorbeeld voor één kleur, maar twee texturen in je badkamertegels. Reliëftegels doorbreken dan de uniciteit van de kleur, zonder dat ze de ruimte optisch verkleinen. Geen idee welke afmetingen je moet kiezen voor je tegels? Het klassieke formaat van 30 x 30 cm laat zich makkelijk overal plaatsen, óók (en misschien zelfs vooral) in jouw kleine badkamer.

Welke vorm en plaatsing kiezen voor je badkamertegels?

Als je voorkeur uitgaat naar één enkele kleur voor je badkamertegels, denk dan goed na over de plaatsing. Installeer je de tegels in je Italiaanse douche diagonaal, dan lijkt je badkamer groter. Je kunt ook variëren met de vorm van je tegels: wissel vierkante tegels bijvoorbeeld af met rechthoekige. Mozaïektegels passen minder goed in het design van een Italiaanse douche. Voorzie altijd 5 tot 10 procent meer tegels dan je nodig hebt, zodat je niet zonder komt te zitten.

Tip: Verfraai het patroon van je badkamertegels met behulp van tegelstroken, die je tussen twee tegelvarianten aanbrengt als een decoratieve fries.

Denk ook aan veiligheid en gebruiksgemak

In de badkamer gaan comfort en veiligheid hand in hand. Hou daar rekening mee, en kies voor antisliptegels om ongelukken op een gladde ondergrond te vermijden. Ook duurzame materialen krijgen de voorkeur, want ze gaan langer mee. De Europese PEI-norm bepaalt de slijtsterkte van je badkamertegels. Zeker iets om in de gaten te houden bij je aankoop!

Heb je geen zin om elke dag je badkamertegels schoon te maken om ze weer als nieuw te laten blinken? Laat de witte tegels dan links liggen en ga voor gebroken wit, grijs of een pastelkleur. Ook een gemarmerd tegeloppervlak is ‘poetsvriendelijk’ omdat je het vuil er minder snel op ziet dan op een maagdelijk witte tegel.

Noot: Facq heeft geen badkamertegels in het assortiment. Wil je badkamertegels aankopen? Neem dan zeker een kijkje op de website van Intercarro.

#tegels #badkamerdesign #regendouche #douche   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: