Welke kleuren brengen harmonie in je badkamer? | Facq
Facq

Welke kleuren brengen harmonie in je badkamer? 

Categorie: Inspiratie

 

Kleuren zijn een essentieel onderdeel van een harmonieuze badkamer. Heb je een kleine of grote badkamer? Moet ze rust en harmonie, of eerder energie en levenslust uitstralen? Met de juiste kleuren baadt jouw badkamer in de ideale sfeer voor je dagelijkse wellnessmoment. Van eierschaalwit tot zeeschuimgroen: deze kleuren had je nooit in de badkamer verwacht!

                                                            

Neutrale kleuren zijn rustgevend

De een gebruikt de badkamer voornamelijk voor een snelle en verkwikkende douche in de ochtend, de ander ligt liever een uurtje te weken in een heerlijk warm bad na een vermoeiende werkdag. Afhankelijk van jouw badkamerbehoeften pas je de kleuren het best aan. Zoek je de rust op in je badkamer en las je regelmatig verwenmomenten in, inclusief sfeervol kaarslicht en heerlijk geurende badolie? Dan zijn neutrale kleuren de perfecte match voor jouw badkamer. Crèmekleuren (van eierschaal tot ivoorwit), aardetinten, lichtgrijs of pastelblauw: het zijn allemaal kalmerende tinten die mooi harmoniseren met je witte badkamermeubels.

 

Werk met 3 kleuren in de badkamer

De gouden regel luidt dat je met maximaal 3 kleuren werkt in een ruimte. Een neutrale kleur, een rijke en diepe kleur, en een accentkleur. Daarbij neem je het principe van 70-20-10 in acht. Gebruik de lichtste en meest neutrale kleur voor 70 procent van de ruimte, de diepste kleur voor 20 procent en de felle accentkleur voor 10 procent. Zo behoud je de harmonie in je badkamer.

Mag het iets meer zijn?

Ben je niet zo gewonnen voor de klassieke badkamerkleuren? Wees gerust, dat hoeft niet te betekenen dat je voor extravagant rood of oranje moet gaan. Integendeel, er zijn heel wat alternatieve kleuren die niet thuishoren in het spectrum van de wit- en grijstinten, maar die je badkamer toch een harmonieuze uitstraling geven.

  • Groen is een veelzijdige kleur die een oplichtend effect heeft in de badkamer. Ga voor de lichtere tinten zoals zeeschuimgroen en combineer dat met een fel accentje in limoen- of lentegroen.
  • Met blauw breng je frisheid in de badkamer. Bovendien associëren we de kleur met water. Korenbloem- of koningsblauw zijn gedempte tinten die mooi passen bij verschillende wittinten. Niet voor niets zie je de kleurencombi blauw-wit vaak terugkomen in het interieur van beauty- en wellnesscentra.
  • Paars en lila liggen misschien iets minder voor de hand als badkamerkleuren, maar zijn toch het overwegen waard als je een rustige omgeving wilt creëren. Donkerpaars werkt uitermate kalmerend, en lila vormt daarmee een mooi licht contrast.

Hou te allen tijde in je achterhoofd dat ton-sur-tonkleurencombinaties het mooiste effect geven, en wees niet bang om hier en daar een fel accentje te leggen met een kleur die eruitspat. In de meeste badkamers is wit veelvuldig aanwezig, en die koele kleur kan best wat tegengewicht gebruiken.

 

#badkamer kleuren #badkamer inrichten   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: