Welke douche kiezen? Wij hebben uw droomdouche op facq.be | Facq
Facq

Welke douche kiezen? Wij hebben uw droomdouche op facq.be 

Categorie: Inspiratie

Wat is er zaliger dan een verkwikkende douche na het sporten, een verfrissende douche om wakker te worden of een relaxerende douche net voor het slapengaan. We brengen heel wat tijd door in de badkamer, dus is het belangrijk dat we het er naar onze zin hebben. Al zal de keuze van de ideale douche in grote mate bepaald worden door persoonlijke voorkeur en budget, er is meer. We zetten de eigenschappen van de verschillende douches op een rijtje.

 

De douchecabine

De meest kant-en-klare oplossing onder de douchesystemen is daarom zeker niet de minst interessante. De plaatsing is eenvoudig, snel en het resultaat mag er zeker zijn. De douchecabine is compact, past in vrijwel elke badkamer en aangezien het 1 geheel is, blijft de warmte lekker binnen. 

De douchebak

De douchebak bestaat in ondenkbaar veel maten, vormen en kleuren en is daarom misschien het meest flexibele alternatief. Zonder drastische verbouwingen, is het al een sterke oplossing met massa’s mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een diepe of ondiepe douchebak, al dan niet ingebouwd. Het voordeel van de diepe is dat het perfect kan dienst doen als voetbak daar een ondiepe strakker oogt en interessanter is voor wie slecht te been is.

Douchebakken worden vaak gebruikt voor douches die in een hoek of nis komen. 1, 2 of 3 muren doen dan dienst als douchewand. De afwerking van de andere muren en deur of gordijn gebeurt naar eigen smaak en mogelijkheden.

 

De inloopdouche

De laatste telg in de douchetrends is de inloopdouche. Ook al lijkt dit de eenvoudigste oplossing, het niet altijd de simpelste. Bij de inloopdouche wordt een waterdicht folie of een loodbak aangebracht onder de tegels, ter hoogte van de inloopdouche. In theorie kan de badkamervloer dan gewoon doorlopen. Let wel dat de vloer in de inloopdouche voldoende afloopt naar de afvoer en dat de gebruikte tegels genoeg ‘antislip’ zijn om ongevallen te vermijden. Vergeet ook niet dat een inloopdouche meer ruimte nodig heeft om tot zijn recht te komen. 

De bad-douche combinatie

Door sommigen wordt de bad-douche combinatie niet beschouwd als een ‘volwaardige’ douchesoort. Nochtans heeft deze oplossing niets dan voordelen. Vooral in kleinere badkamers geeft dit de kans te genieten van de luxe van een bad en de voordelen van een douche. Ideaal lijkt ons. 

 

#badkamer inrichten #douche   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: