Welk materiaal kiezen voor de spoelbak in de keuken? | Facq
Facq

Welk materiaal kiezen voor de spoelbak in de keuken? 

Categorie: Inspiratie

 

De spoelbak staat hoog op het lijstje van meest gebruikte onderdelen van de keuken. Dagelijks krijgt hij veel te verduren: potten, pannen, bestek ... alle keukenmateriaal wordt erin afgewassen. De ideale spoelbak moet dus tegen een stootje kunnen. Daarom is de keuze voor het materiaal belangrijk. Ga je voor keramisch, roestvrij staal, kunststof of nog niets anders?

Spoelbak in roestvrij staal

Keukenspoelbakken in inox en roestvrij staal vind je in alle maten, soorten en prijsklasses. Het voordeel van dit letterlijk staalharde materiaal is dat het heel lang mooi blijft. Roestvrij staal is bovendien hittebestendig, niet poreus en bijzonder hygiënisch. De meeste mensen kiezen dan ook voor dit materiaal als ze hun keukenspoelbak bestellen.

Keramische spoelbak voor de keuken  

Een keramische spoelbak is ideaal voor wie belang hecht aan een uniforme keukeninrichting. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in tal van kleuren. Het harde glazuurlaagje zorgt voor een goede bescherming tegen hardnekkige en bijtende schoonmaak- en onderhoudsproducten. Een keramische spoelbak is hittebestendig en krasvrij, maar wel iets gevoeliger voor beschadiging als gevolg van de dunne glazuurlaag die niet altijd standhoudt.

Keukenspoelbak in natuursteen

Helemaal op zijn plaats in een landelijke of eerder klassieke keuken: de spoelbak in natuursteen. Om de lijn van het werkblad mooi te laten doorlopen in de spoelbak, wordt vaak gekozen voor authentieke natuursteen. Dit geeft een stijlvol resultaat, maar pas wel op: graniet of arduin is niet altijd geschikt voor intensief gebruik. Je moet het materiaal bijvoorbeeld met een speciaal middel beschermen tegen bijtende onderhoudsmiddelen. Laat je dus goed informeren als je kiest voor een keukenspoelbak in natuursteen.

#keuken #lavabo keuken #keuken ideeën   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: