Waterbesparende kranen: ontdek de nieuwste modellen | Facq
Facq

Waterbesparende kranen: ontdek de nieuwste modellen 

Categorie: Inspiratie

De tijd dat waterkranen een simpele aan- en uitfunctie hadden, ligt voorgoed achter ons. De pauzefunctie, de touchknop en gewoon slim design zijn maar een paar hulpmiddelen in die queeste naar de laagst mogelijke waterfactuur. Een overzicht van de nieuwste en meest efficiënte waterbesparende kranen.

Snel op temperatuur

Ben jij het ook beu om minutenlang aan de waterkraan te draaien vooraleer je eindelijk de juiste watertemperatuur- en sterkte hebt? Dan kan een Grohe bedieningselement misschien wel de perfecte oplossing zijn. Uit een vierkant basisplaatje naast je kraan verrijst de ronde knop waarmee al jouw kleine waterkraanfrustraties in één klap de deur uit zijn. Met de buitenste ring voer je het waterdebiet op en met de plus- en minknoppen laat je de watertemperatuur stijgen of dalen. Gedaan met nodeloos water verspillen!

Slimme waterbesparende kranen

Ontelbare keren per dag zetten we nonchalant de waterkraan aan. Dagelijkse rituelen, zoals handen wassen of tanden poetsen, voeren we zonder al te veel nadenken uit, waardoor we niet altijd even zuinig met water omspringen. Makkelijkste oplossing? De waterkraan voor ons laten denken. De Silkmove combineert energiebesparing met een moeiteloze, ergonomische bediening. Speciale technologie zorgt ervoor dat de kraan niet in de gemengde warm- en koudwatermodus kan worden geopend wanneer jij enkel koud of warm water wil hebben.

Met een druk op de knop!

Nog een nieuwtje? Het slimme design van de Axor Starck Organic, een tweegreepsmengkraan die ervoor zorgt dat watertoevoer en temperatuur apart worden geregeld. De kraan aan- en uitzetten doe je onderaan, watertemperatuur regelen doe je bovenaan. Waterbesparing lag nog nooit zo voor de hand.

Wie zich echt wil verdiepen in de wereld der waterbesparende kranen, kijkt het best ook even naar kranen met een touchknop. Heb je zin in een massage? Druk dan op de knop en schakel meteen over van een krachtige naar een zachte waterstraal. Of probeer de waterkraan met pauzefunctie. Handig wanneer je je haar inzeept, niet? Vergeet uiteraard de spaardouchekop en zuinige regendouches niet. Zo bespaar je tot wel 40% op je waterverbruik!