Water besparen onder de douche? Enkele tips | Facq
Facq

Water besparen onder de douche? Enkele tips 

Categorie: Waterbeheer

Wist je dat je per douchebeurt zo’n 40 à 55 liter water verbruikt? Stof tot nadenken wanneer je uitgebreid geniet van een zalig warme douche … Je waterverbruik verminderen door voortaan iets minder lang onder de douche te staan? Dat is alvast een goed voornemen. Maar er zijn ook andere manieren om onder de douche heel wat liters water te besparen. Ontdek ze snel!

Waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop of spaardouchekop is een slim systeem dat lucht door het water mengt en alleen maar kleine waterdruppels doorlaat. Tijdens het douchen merk je weinig verschil, maar je energierekening spreekt uiteindelijk wel boekdelen: met een waterbesparende douchekop verbruik je tot wel vijftig procent minder water.

Water besparen met een digitale douche

We staan er niet meteen bij stil, maar op het moment dat we de sterkte en de temperatuur van de douchestraal instellen, gaat er heel wat water nodeloos verloren. Niet zo met een digitale douche, die je gewoon op voorhand instelt en het daarna van je overneemt. Een digitale douche heeft ook een pauzeknop, zodat je jezelf rustig kunt inzepen zonder dat er water verloren gaat. Klaar om de shampoo uit je haar te spoelen? Een druk op de knop en de waterstraal heeft meteen de gewenste sterkte en temperatuur.

Meer weten over water besparen

Op zoek naar meer tips om water te besparen of over energie besparen in het algemeen? Bezoek een Groen Huis bij jou in de buurt! Onze medewerkers staan er voor je klaar met alle info en advies.

Tip: waarom betalen voor leidingwater, wanneer er regelmatig gratis water letterlijk uit de lucht komt gevallen? Door aan regenwaterrecuperatie te doen, bespaar je gemiddeld maar liefst vijftig procent op je waterfactuur.