Vloerverwarming versus radiatoren: een kwestie van snelheid? | Facq
Facq

Vloerverwarming versus radiatoren: een kwestie van snelheid? 

Categorie: Verwarming

Om je woning tijdens de koude wintermaanden te verwarmen heb je twee opties: vloerverwarming of radiatoren. Radiatoren kunnen voor een blikvanger zorgen in je badkamer of woonkamer, terwijl vloerverwarming minder plaats inneemt. Maar wat is nu de beste optie? Wij sommen alvast de voordelen van vloerverwarming en radiatoren op!

De voordelen van radiatoren

Snel verwarmde ruimte

Het grote voordeel van radiatoren is dat ze je ruimte snel verwarmen. Radiatorverwarming is dus voordelig voor het milieu, aangezien je je radiatoren snel uit kunt draaien in een ruimte die je niet of nauwelijks gebruikt.

Radiatoren: een goedkope optie

Bepaalde verwarmingssystemen kunnen hoge kosten met zich meebrengen, maar radiatoren zijn goedkoop en eenvoudig te plaatsen.

Design in je woning

Tegenwoordig bestaan er heel veel verschillende soorten radiatoren. Het zijn zelfs echte designstukken. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Hou je meer van een stijlvol stuk of eerder van een speelse touch in je interieur? De mogelijkheden zijn legio!

Minder werk

Moest er zich een probleem voordoen met je verwarming – zoals een lekkage – is dat bij je radiator zo opgelost. Ben je bezig met het renoveren van je woning? Ook dan zijn radiatoren aan te raden, want ze besparen je alvast een hoop werk en tijd uit.

De voordelen van vloerverwarming

Ruimtebesparend

Vloerverwarming is onzichtbaar. Het is dus een goed systeem voor iedereen die van een moderne look houdt en geen zichtbaar verwarmingssysteem wil. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van hoge ramen. Heb je een kleine woning? Ook dan is vloerverwarming een aanrader, want het is ruimtebesparend.

Allergiewerend

Vloerverwarming werkt met stralingswarmte. Dat zorgt ervoor dat het stof in je woning minder snel verspreidt. Als je last hebt van stofallergie komt vloerverwarming dus zeker van pas. Daarnaast zorgt vloerverwarming voor een betere luchtvochtigheid.

Aangename warmte

Met vloerverwarming geniet je in de winter altijd van warme voetjes. Bovendien zorgt het systeem voor een gelijkmatige warmteverdeling door de ruimte. Vloerverwarming scoort dus hoog op gebied van comfort.

Of je nu kiest voor radiatoren of vloerverwarming, beiden hebben hun voordelen. De keuze ervan hangt af van je budget, je type woning en je persoonlijke voorkeuren. Bovendien kun je beide ook combineren.