Vloerverwarming of radiatoren? Combineer beide! | Facq
Facq

Vloerverwarming of radiatoren? Combineer beide! 

Categorie: Verwarming

 

Ga je bouwen of verbouwen? Dan moet je heel wat keuzes maken. Welke soort verwarming je wilt, bijvoorbeeld. Omdat verwarming cruciaal is voor je wooncomfort, loont het de moeite om stil te staan bij welke variant je verkiest: vloerverwarming of radiatoren? Maar wees gerust: kiezen voor één van beide hoeft niet per se. Je kunt ze ook combineren. Ontdek hier welke voordelen dat oplevert!

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming bestaat uit een netwerk van verwarmingskanalen onder de vloer. De kanalen worden soms in de chape verwerkt, of soms ook net daaronder. Dit type van verwarming verspreidt de warmte over het hele oppervlak van de kamer, zodat je geen last hebt van luchtstromen of ophoping van stof. Ga je ingrijpende verbouwingswerken uitvoeren in huis? Neem die gelegenheid te baat om je vloerverwarming te laten installeren, en verbind ze ineens met een warmtepomp of condensatieketel. Zo ben je meteen van alle grote werkzaamheden af en kun je volop beginnen genieten van een optimaal verwarmde woning.

Lagetemperatuurradiatoren

Omdat een radiator meer water bevat dan vloerverwarming, warmt hij trager op en koelt hij ook trager af. Toch zijn er tegenwoordig ook lagetemperatuurradiatoren die genoeg hebben aan een beperkt watervolume om toch optimaal te functioneren. Ze leveren je zelfs een energiebesparing op tot 15 procent! Ook paneelradiatoren zijn bijzonder populair, omwille van hun aantrekkelijke design. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei decoratieve versies en je kunt ze ook inzetten als handdoekdrogers. Handig, toch?

Vloerverwarming of radiatoren? Kies voor allebei!

Goed nieuws: als je je verwarmingsinstallatie wilt vernieuwen, hoef je niet per se te kiezen voor één van beide varianten. Het is perfect mogelijk om vloerverwarming met radiatoren te combineren, vooral op het gelijkvloers. Op de verdieping werk je het best enkel met radiatoren. Met een combinatie van vloerverwarming en radiatoren in één ruimte, kun je tot 12 procent besparen op je energiefactuur. Je behoudt de aangename warmte in huis, terwijl de temperatuur tot 2 °C lager kan gaan dankzij deze slimme combinatie van verwarmingselementen. Bovendien kun je de temperatuur op deze manier veel makkelijker aanpassen aan je behoeften. Een echte upgrade voor je wooncomfort!

#vloerverwarming badkamer #radiatoren   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: