Van douchecabine tot inloopdouche: een douche op jouw maat! | Facq
Facq

Van douchecabine tot inloopdouche: een douche op jouw maat! 

Categorie: Inspiratie

Een douche is een van de belangrijkste onderdelen van je badkamer. Zeg nu zelf: wat is er heerlijker dan na een lange en vermoeiende dag onder de douche te gaan staan? Daarom is het cruciaal om een douche op maat te installeren.

Heerlijk genieten onder de douche

Lang geleden had bijna niemand thuis een douche. Wassen gebeurde meestal in de keuken, in een grote teil of bassin. Met een gieter overgoten de mensen hun haar met water. Verwarming was er ook niet, waardoor je na het wassen stond te rillen van de kou.

Tegenwoodig is dat wel even anders: douches zijn uitgerust met praktische mengkranen of met een thermostatische kraan. Na het douchen zorgt de vloerverwarming voor een aangename temperatuur.

Douchen is zoveel meer dan je wassen. Je kunt er echt een romantisch moment van maken. Neem bijvoorbeeld je partner mee in een dubbele douche met twee douchekoppen. Sfeerverlichting doet de rest ...

Douchecabine of inloopdouche?

Bij de installatie van een nieuwe douche op maat moet je kiezen tussen een douchecabine of een inloopdouche.

Een douchecabine kun je om het even waar installeren. Je hebt enkel voldoende ruimte nodig, een warme én koude waterleiding en plaats voor een waterafvoer.

Inloopdouches zijn dan weer bijzonder praktisch. Bovendien creëren ze een luxueus ruimtegevoel en zijn ze verkrijgbaar in alle gewenste afmetingen. Wil je weten of een inloopdouche iets voor jou is? Check dan even de voor- en nadelen.

Als je een overtuigde doe-het-zelver bent, zal een inloopdouche maken goedkoper zijn dan een douchecabine of douchebak plaatsen. Je kunt ook een douchebak in de vloer inbouwen. Zo ben je zeker dat je douche waterdicht is.

Een douche op maat ontwerpen

Met de Facq bathroomplanner kun je een simulatie van je toekomstige badkamer maken. Met deze planner plaats je heel gemakkelijk het bad, het stortbad en de wastafel op een grondplannetje. Zo kun je snel beoordelen of je beter voor een inloopdouche of voor een douchecabine kiest. Opgelet! Vergeet op je plan ook de deuren, ramen en radiatoren niet …