Trend 2019: hout in je badkamer | Facq
Facq

Trend 2019: hout in je badkamer 

Categorie: Inspiratie
trends 2019, hout in de badkamer

 

De natuur is volgend jaar sterk aanwezig onder de trends. Het natuurlijke, pure karakter van hout brengt tegelijk pit en warmte in je badkamer. Je kan er alle kanten mee uit, maar hoe kan je met hout je badkamer moderniseren?

In 2019 zien we een evolutie van clean naar ruw en van fake naar echt. Dit brengt geborgenheid en maakt van je badkamer een veilige cocon. Hout brengt ook de Scandinavische invloeden weer sterk naar boven.

Hout in je badkamer: ja, maar welke soort kiezen?

Kies voor een massieve houtsoort voor je badkamer. Dit materiaal is van goede kwaliteit en gaat het langst mee. Bovendien ziet het er het meest natuurlijk uit. Vergeet niet om het hout te (laten) behandelen door het bijvoorbeeld regelmatig te oliën.

Teak is een heel duurzaam en bestendige houtsoort. Het is praktisch krimpvrij waardoor het uitermate bestand is tegen vochtigheid.

Eik is de meest gebruikte houtsoort en is vrij duurzaam en sterk. Er zijn veel verschillende eikenhout soorten. Mits behandeling is ook deze houtsoort geschikt voor je badkamer.

Voor alle houtsoorten geldt in 2019 alleszins: hoe ruwer en ‘echter’ de afwerking hoe moderner!

Houten badkamermeubels

Het gamma aan badkamermeubels met houtafwerking is zeer uitgebreid. Wij geven alvast enkele van onze favorietjes:

Ultracadra van Delpha combineert een houten meubel met een wit of zwarte afwerking. Deze accenten kunnen doorgetrokken worden naar de rest van je badkamer voor een modern geheel.

Sobro van Sanijura kan je naar hartelust personaliseren. Kies jij voor donker hout of voor licht hout voor je badkamermeubel?

Je kan de houten afwerking ook doortrekken naar de rest van je badkamer interieur. Zo heeft de collectie D-motion van Delpha ook een kolomkast in het gamma die je dezelfde afwerking kan geven als de rest van je badkamermeubels.

Ook de collecties Lignatur van Keuco en Lignum van Sanijura zijn helemaal 2019.

2019: het jaar van natuurlijke warmte en pit

De trend is gezet: we gaan terug op zoek naar duurzaamheid en natuurlijke materialen, maar hebben ook des te meer nood aan de geborgenheid en warmte van een thuis. Het pure, ruwe karakter van natuurlijke materialen brengt wat pit.

Hout vormt de perfecte combinatie met planten, die heel trendy blijven en de sfeer van het natuurlijke nog versterken. Qua kleuren kan je hout combineren met het zachtere mosterdgeel, groentinten, blauw, goud of het trendy terra (combineer met brons en/of koper voor een extra moderne badkamer).

Op vlak van materialen wordt minimalisme volgend jaar dus grotendeels aan de kant geschoven. Zet vooral jouw unieke, eigen stijl extra kracht bij met iets opvallends.

 

Tip: volg ons ook op Instagram om op de hoogte te blijven van alle nieuwste collecties!

 

#Trendy #Hout #Massief hout #Badkamertrends 2019   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: