Trend 2019: een badkamer met douchewanden in atelier stijl | Facq
Facq

Trend 2019: een badkamer met douchewanden in atelier stijl 

Categorie: Inspiratie

 

Glazen wanden met een industriële toets die een “loft” sfeer in je ruimte binnenbrengen. Het zijn de trendsetters van 2019. Ze maken je badkamer tegelijk modern en vintage. Vooral als douchewand zijn ze heel populair.

Een moderne badkamer met een vintage toets

Een zwart accent, het is dé trend van het moment voor een stijlvolle, moderne badkamer. Tegelijk geeft het je badkamer ook een vintage uitstraling. Deze combinatie van verschillende stijlen is heel aanwezig in 2019. Ook diverse materialen worden uitgebreid gecombineerd. Zo is de clash van het koele, zwarte metaal met het landelijke, zachte hout tegelijk een match. De stedelijke look wordt puurder een warmer gemaakt dankzij het hout.

De combinatie van atelier douchewanden met marmeren accenten brengt een elegante, luxueuse look.

Voor een op en top industriële vintage look, kan je de douchewanden combineren met vintage wandtegels (zoals witte “metro” tegels) of vloertegels. Kies voor klassieke tegels (bijvoorbeeld deze barcelona tiles van huppe), eventueel in combinatie met een retro bad, voor een mooi samenspel met de klassieke retro look.

Je badkamer baadt in het licht

Atelier douchewanden bieden meer dan enkel esthetische voordelen: ze geven de ruimte een heel open en luchtig gevoel. Je kan je badkamer ermee indelen naar wens zonder volume en dieptegevoel te verliezen, zelfs in de kleinere badkamers. Door te spelen met transparantie blijft de ruimte open en wint ze aan lichtinval. Daarnaast maakt de atelier douchewand van de badkamer een ruimte met een onbestwistbare klasse.

Meer privacy? Kies voor mat glas en geef je badkamer meteen een extra vintage look.

Extra: combineer met zwarte badkamerkranen

Maak je badkamer helemaal design en elegant door de atelier douchewanden te combineren met zwarte kranen. Deze collecties kunnen je alvast inspireren:

 

Overzicht marmer

 

Meer inspiratie? Kom langs in je dichtsbijzijnde showroom