Tips voor een sfeervolle badkamer inrichting | Facq
Facq

Tips voor een sfeervolle badkamer inrichting 

Categorie: Inspiratie

Een badkamer is al lang niet meer zomaar een plek om je te wassen. Het is de kamer waar je de dag begint en weer afsluit en de plaats bij uitstek om thuis tijd te nemen voor je zelf. In de badkamer kom je tot rust en geniet je lekker lang van je bad of jacuzzi. De hedendaagse badkamer wordt een mini wellness waar relaxen centraal staat. Daarom is het erg belangrijk dat je je badkamer sfeervol inricht want het moet er aangenaam toeven zijn. Besteed dus de nodige aandacht aan de kleuren, de verlichting en een aantal accessoires.

Kleur badkamer

Bij het inrichten van je badkamer moet je rekening houden met enkele belangrijke aspecten. De kleuren die je kiest, bepalen in grote mate de sfeerschepping. Wil je je badkamer groter laten lijken? Kies dan lichte kleuren. Neutrale kleuren doen het altijd goed in de badkamer: wit sanitair met lichte zeegroene muren of lichte aardetinten. Om het geheel af te maken, kan je een of twee andere kleuren toevoegen in de accessoires. Andere geschikte kleuren voor de badkamer zijn pasteltinten en warme kleuren zoals geel, roze, lila, perzik of crème tinten. Het gebruik van donkere kleuren als zwart, donker grijs en blauw is dan weer af te raden.

Verlichting badkamer

Een tweede belangrijk aandachtspunt is het kiezen van de juiste verlichting. Door verschillende verlichtingstypes te combineren en de lichtpunten strategisch te plaatsen creëer je de perfecte badkamerverlichting. Met sfeerverlichting kan je de stemming in de badkamer met één druk op de knop volledig veranderen en heerlijk ontspannen. Hoe doe je dat? Gebruik verkleurbare led-verlichting en dimbare accentverlichting. De led-lampen zijn klein en kunnen gemakkelijk overal worden geplaatst. Het is ook geen probleem om ze in bestaande badkamers te verwerken. Wandverlichting scoort ook altijd goed om sfeer te scheppen. Zo krijgt je badkamer gegarandeerd een stijlvolle en strakke uitstraling!

Sfeer badkamer

Tot slot zijn er nog een aantal accessoires die je kan installeren om van je badkamer een echt Hof van Eden te maken waar je de ganse dag wil doorbrengen. Wat dacht je van een ingebouwde kachel om een warme en huiselijke sfeer te creëren? Die kan je dan combineren met een salonnetje waar je van een boek en een glaasje wijn geniet. Geurkaarsen en geurstokjes blijven natuurlijk toppers. Je kiest er best met natuurlijke ingrediënten zoals lavendel, vanille of jasmijn. Ziezo, nu staat je badkamer helemaal op punt. Het enige wat je nog rest is… genieten!