Tips om de afmetingen van je badkamermeubel te bepalen | Facq
Facq

Tips om de afmetingen van je badkamermeubel te bepalen 

Categorie: Badkamer

 

Het is niet simpel om de perfecte badkamermeubels te vinden. Laat staan de perfecte badkamermeubels met juiste afmeting... Met onze eenvoudige tips zie jij niets over het hoofd bij het bepalen van jouw badkamermeubel.

Waaraan denken bij het bepalen van je badkamermeubel

Kies je type badkamermeubel

Een op de vloer staand meubel zal je meer opbergmogelijkheden geven, een meubel op pootjes geeft je badkamer een stijlvolle toets en een meubel om op te hangen zal je vloer volledig vrij laten en de badkamer een ruimer gevoel geven. Beslis dus eerst welk type meubel het best aansluit bij jouw wensen. Beslis ook of je een solo of duomodel meubel wil en of je nog een extra meubel nodig hebt zoals een kolomkast voor meer opbergruimte.

Kies materiaal voor je badkamermeubel

De basismaterialen voor je badkamermeubel zijn: MDF (gemakkelijk in onderhoud), laminaat (resistent en flexibel), melamine (nog beter bestand tegen vlekken dan laminaat) of massief hout (voor een stylisch effect). Ook deze keuze hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren.

Kies je wastafel

Naargelang het aantal personen die de badkamer zullen gebruiken en de ruimte zal je kiezen voor een wastafelmeubel met 1 of 2 waskommen. Beslis of je een opbouw of inbouw waskom wil en waar op het meubel je deze wil positioneren (asymmetrisch, duo of gecentreerd). Qua materiaal kan je kiezen uit het klassieke keramiek (waterdicht en zeer resistent), kunststof (resistent en gemakkelijk te onderhouden), glas (kleurrijk en helder) of laminaat (resistent en modern).

Wanneer je jouw ideale samenstelling gevonden hebt, kan je informeren naar passende ensembles. Deze kan je dan vergelijken naargelang beschikbare afmetingen en budget. Ben jij zelf een creatief persoon? Kies dan eens voor een origineel wastafelmeubel.

Hoe bereken je de ideale afmetingen van je wastafelmeubel?

Logischerwijs zal de afmeting van je meubel samenhangen met de afmetingen van je badkamer en het aantal personen die van de badkamer gebruik maken.

Bekijk hoeveel ruimte je maximaal hebt en zorg ervoor dat er nog wat vrije ruimte overblijft. Zorg dus dat de breedte van je meubel niet de volledige breedte van de vrije ruimte inneemt. Heb je bijvoorbeeld een vrije ruimte van 90cm breed, neem je beter een meubel van 60cm in plaats van een badkamermeubel van 80cm. Zo is er nog wat plaats om spullen of decoratie neer te zetten en oogt de ruimte minder druk. Daarna bekijk je hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Dit zal de diepte en de hoogte van je meubel bepalen.

… En zijn er oplossingen voor een kleine badkamer?

Bij een kleine badkamer hanteer je dezelfde principes, maar hou er rekening mee dat je badkamer vlug heel druk lijkt. Door een licht meubel te kiezen dat liefst aan de muur hangt geeft je badkamer een ruimere indruk. Door te combineren met een meubel in de hoogte creëer je heel veel opbergruimte zonder alles vol te proppen.

 

Heb jij liever advies voor inrichtingsmogelijkheden op maat van jouw ruimte en budget?

#badkamer inrichten #badkamermeubel #Afmetingen   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: