Terug naar kot: je badkamer renoveren aan een kleine prijs | Facq
Facq

Terug naar kot: je badkamer renoveren aan een kleine prijs 

Categorie: Badkamer

 

Een nieuw schooljaar, een nieuwe start! Zou jij graag je badkamer een nieuwe look geven, maar liefst met een zo laag mogelijk budget? Wij geven alvast enkele tips en stellen je meteen voor aan een paar super handige artikelen die ook je portemonnee blij zullen maken! Van een ongezellige, kleine badkamer naar een persoonlijk en gezellig exemplaar in no time (en met no money).

Tips voor renovatie van je badkamer

Ga eerst op zoek naar inspiratie en ideeën om je badkamer te renoveren. Hou hierbij rekening met:

De oppervlakte van je badkamer: Prop niet alles vol. Zorg dat je voldoende opbergruimte voorziet voor je noodzakelijke spullen, maar overdrijf niet. Wat vrije ruimte geeft je kleine badkamer een ruimer gevoel. Maak vooraf een plan.

Verlichting: je verlichting doet heel veel met de ruimte van je badkamer. Voorzie genoeg lichtbronnen en zorg ervoor dat je kleine ruimte zoveel mogelijk natuurlijk licht weerkaatst. Je zal ook op je muren vooral lichte kleuren moeten gebruiken. Kleuraccenten kan je leggen in je accessoires.

De bekleding van je kleine badkamer: Je muren schilderen zal zonder twijfel goedkoper uitkomen dan ze te betegelen. Je kan tegels leggen rond de zones die nat worden (douche, rond de lavabo), maar de rest kan je perfect voorzien van een laagje verf!

Eens je een idee in je hoofd hebt, kan je beginnen aan de praktische zaken. Stel vooraf een afgelijnd budget op en maak hierbinnen je keuzes. Als je zelf ook zoveel mogelijk de handen uit de mouwen steekt, bijvoorbeeld bij de afbraakwerken, is een renovatie snel gebeurd zonder een gigantisch budget.

4 ideale meubels om je kleine badkamer te renoveren aan een kleine prijs

A55: het geheel met een breedte van 60 cm bestaat uit een onderbouwmeubel, wastafelblad, spiegel en spot. Zo heb je meteen een hele badkamerinrichting voor een kleine prijs.

Studio: Dit geheel verkrijgbaar in 60 cm breed bestaat uit een toiletkast met LED, wastafelblad en onderbouwmeubel.

Îlot: Dit geheel is verkrijgbaar vanaf 50cm breed. Îlot is iets duurder, maar super flexibel dankzij de volledige beweegbaarheid van de waskom.

Alcove: Het meubel van 60 cm breed bestaat uit een onderbouwmeubel met wastafelblad. U kan aanvullen naargelang uw persoonlijke wensen.

 

Overzicht meubels