Slimme oplossingen voor een kleine badkamer | Facq
Facq

Slimme oplossingen voor een kleine badkamer 

Categorie: Inspiratie

 

In de meeste gezinnen is de badkamer niet alleen een plek om te douchen of een bad te nemen, maar daarnaast ook opbergruimte voor handdoeken, toiletgerief, make-up of schoonheidsproducten. Daarom moet je in een kleine badkamer extra creatief uit de hoek komen met slimme oplossingen om de kleine oppervlakte optimaal te benutten. Maar hoe begin je eraan? Onze tips helpen je alvast een eindje op weg.

 

Optische illusie

Een trucje dat altijd werkt als je ruimte wilt creëren, is de optische illusie. Een badkamer groter laten lijken dan ze is, doe je met deze handige tips:

  • Grote spiegels verruimen de blik. Plaats er 1 of 2 in je badkamer. Bijvoorbeeld een verticale spiegel tegen de muur of de deur, en een horizontale spiegel boven de wastafel.
  • Laat de kleine mozaïektegels achterwege en ga voor grote vloertegels. Ook je vloertegels diagonaal plaatsen geeft een ruime indruk.
  • Laat de vloer zoveel mogelijk vrij door te kiezen voor een hangtoilet, en wandkasten in plaats van kasten die op de grond staan.
  • Werk in de hoogte en niet in de breedte. Verticale, smalle kasten nemen minder plaats in en doen de badkamer groter lijken.

Opbergruimte in een kleine badkamer

Minimalisme is troef in een kleine badkamer. De reden? Hoe minder er in de badkamer staat, hoe groter ze lijkt. Dat is logisch, want alle losse elementen in de badkamer (kasten, wasmanden, handdoekhouders, kleerhangers, ...) verstoren de blik en zorgen voor een ongeordende indruk. Huldig het principe ‘less is more’, en haal alle overbodige spullen weg. Dat doe je door slimme opbergoplossingen te voorzien, zoals ladenkasten of rieten manden waarin je alle losse schoonheidsspulletjes opbergt.

Zelf je droombadkamer samenstellen

Je badkamer helemaal naar je eigen smaak en voorkeur inrichten, tot in de kleinste details? Dat is tegenwoordig heel makkelijk, dankzij de modulesystemen voor badkamers. Je kiest een aantal moduleerbare elementen uit, die je vervolgens met elkaar combineert tot ze de badkamer van je dromen vormen. De toonaangevende Italiaanse badkamerproducent Antonio Lupi heeft verschillende modulaire badkamercollecties in de aanbieding, waarmee je naar hartelust kunt mixen en matchen. Kies de juiste combinatie van bad, douche, wastafel, spiegel en kasten die perfect past in jouw kleine badkamerruimte. Zo geniet je van jouw eigen mini-wellnessruimte in huis, afgestemd op jouw behoeften én afgewerkt in stijlvol design.