Slimme oplossingen om je badkamer te organiseren | Facq
Facq

Slimme oplossingen om je badkamer te organiseren 

Categorie: Inspiratie

 

Heb jij ook altijd te weinig plaats voor al je spullen in de badkamer? Veel mensen zullen het euvel herkennen. Een mens verzamelt nu eenmaal een hoop bad-, douche-, en make-upgerief, en dat moet allemaal een plekje krijgen in de badkamer. En dan zwijgen we nog over rondslingerend wasgoed, handdoeken die opgehangen moeten worden, en andere elementen die de rust in de badkamer verstoren. Tijd om hier voorgoed komaf mee te maken. Ontdek onze slimme tips om je badkamer te organiseren!

 

Opbergruimte gezocht

Wil je de rust doen wederkeren in de badkamer, dan moet je extra opbergruimte creëren. Zo kun je alles mooi wegstoppen en staat er niets jouw verwenmoment in de badkamer in de weg. Je hebt meer potentiële opbergruimte dan je denkt.

Kale muren

Als je even in het rond kijkt, zal je zien dat er in de badkamer kale muren zijn die je perfect kunt benutten om laadplanken op te hangen. De muur boven het toilet is een klassieker: hang er één of twee planken tegen en je kunt weer wat extra spulletjes kwijt.

Lades installeren

In lades krijg je meer opgeborgen dan in kasten. Zeker in de badkamer zijn lades een slimme optie, omdat je daar veel kleine spulletjes hebt die makkelijk in lades onder te brengen zijn. Denk aan sokken en ondergoed, crèmes, make-up, een haardroger, washandjes en kleine handdoekjes voor gasten, ... Allemaal makkelijk te ‘verstoppen’ in je lades.

Manden

Heb je een hekel aan zichtbare rommel? Ook daar bestaat een handige oplossing voor. Koop enkele mooie rieten manden, vul die met de spullen die je liever niet ziet rondslingeren, en plaats ze bovenop laadplanken of kasten. Zo zijn je spullen opgeborgen en heb je toch een opgeruimde look in de badkamer.

Je badkamer slim organiseren ... met een keukentruc

Net zoals in de keuken is een groot werkblad ook in de badkamer belangrijk. Denk dus twee keer na vooraleer je twee lavabo’s naast elkaar laat installeren in de badkamer. Misschien is eentje wel genoeg, en benut je de vrijgekomen ruimte liever om je make-up en schoonheidscrèmes uit te stallen wanneer je je opmaakt voor een avondje uit, of geniet van een wellness-sessie in eigen huis?

Een andere ‘keukentruc’ is die van de uittrekbare lade. Waarom zou je die alleen in de keuken gebruiken voor je kruidenpotjes en olieflessen? Laat ook een exemplaar in de badkamer installeren: handig om alle flessen shampoo en douchegel in op te bergen!

#badmeubel #accessoires badkamer #opbergruimte   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: