Sfeerverlichting, ook op het toilet! | Facq
Facq

Sfeerverlichting, ook op het toilet! 

Categorie: Inspiratie

In je toilet en badkamer de juiste sfeer creëren, is van onmisbaar belang. Verlichting is vaak de snelste weg naar een heel eigen 'feeling', maar met felle spots creëer je niet meteen de meest gezellige omgeving. Hoe je dan wel een klein hemeltje kan maken van jouw knusse badkamer én toiletruimte? We leggen je graag uit wat je zoal met sfeerverlichting kunt doen.

Ga voor diffuus en warm licht

In het kleinste kamertje is al te felle of directe verlichting niet ideaal. Je wilt toch dat je toilet een ruimte is waar je even, in alle rust, de wereld kunt buitensluiten? De beste manier om zo'n rustige sfeer te bereiken, is kiezen voor lichtarmaturen die diffuus en warm licht verspreiden.

Een nieuwigheid op vlak van toiletinrichting is de Geberit Monolith Plus, een module die het spoelreservoir van je toilet omhult. Zo krijgt de muur achter je toilet een hemelse schijn. Vanachter de glazen frontplaat – die leverbaar is in wit, zwart of umbra – schijnt een warm licht dat je kunt aanpassen naar jouw wensen! De spoeling van je toilet wordt elektronisch geactiveerd en een stille ventilator zorgt voor een efficiënte geurextractie. De ideale elementen om jouw toilet een duurzame facelift te geven!

Exotisch verlichte hoofddouche

Ook het licht in je badkamer kun je helemaal aanpassen aan jouw wensen! Heb je het graag een beetje exotisch? Bekijk dan zeker de Meteo hoofddouche van Antonio Lupi even van dichtbij. Deze rainshower integreert zich in je plafond en combineert het beste van twee werelden: water en licht. Via de afstandsbediening kun je verschillende chromotherapieprogramma's laten draaien of net kiezen voor één constante kleur. Sfeervolle badkamerverlichting zit hem in de details!

Ook wandarmaturen met ledverlichting of ledstrips, die reflecteren op je muren en plafond, zijn een aanrader.