Sanitair comfort waar je maar wil dankzij de wc-vergruizer | Facq
Facq

Sanitair comfort waar je maar wil dankzij de wc-vergruizer 

Categorie: Waterbeheer

 

Vanouds wordt de installatie van een toilet bepaald door de situering van de hoofdleidingen voor de afvoer van het afvalwater. Deze beperking is vandaag verleden tijd dankzij de wc-vergruizer. Je leest het goed: zo’n toestel laat toe om een toilet te plaatsen waar je maar wenst, zelfs in de kelder. Ontdek de mogelijkheden van deze handige uitvinding.

 

De mogelijkheden van een wc-vergruizer

Dankzij een wc-vergruizer wordt de installatie van het toilet niet langer beperkt door de ligging van de hoofdleidingen in je woning. Met een minimum aan verbouwwerk plaats je een toilet in de ruimte waar niet meteen een aansluiting voorzien is. Wanneer je bijvoorbeeld de zolder wil ombouwen tot een kleine studio is dit een interessante optie. Ook wanneer je een tijdelijk toilet wil plaatsen op het gelijkvloers voor bijvoorbeeld senioren, of als je een praktijk hebt in je woning, is de wc-vergruizer een handige oplossing.

Hoe werkt een wc-vergruizer?

Een wc-vergruizer vermaalt de fecaliën en voert het afvalwater door een dunne buis af naar een hoofdleiding. Die kan zich op 1 tot 5 meter hoogte of 20 tot 100 meter afstand van de vergruizer bevinden. Dat maakt het mogelijk om op (ongeveer) iedere gewenste plaats een toilet te installeren. Het systeem voert water af van maximaal 35° C. Er kan dus ook een douche op aangesloten worden.

Verschillende types wc-vergruizer

Het bedrijf SFA biedt verschillende vergruizers aan voor het installeren van een toilet. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een toilet met ingebouwde vergruizer. Hierbij is de vergruizer niet zichtbaar en moet je hem alleen maar aansluiten op de hoofdleiding. Even discreet is een vergruizer die je achter het toilet plaatst. Een andere mogelijkheid is een vergruizer die je in de muur installeert. Hierop kan je naast het toilet, ook een wastafel of douche aansluiten. 

#badkamer inrichten #wc   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: