Parketvloer in de badkamer: een goed idee? | Facq
Facq

Parketvloer in de badkamer: een goed idee? 

Categorie: Inspiratie

 

Een parketvloer zorgt voor een warme sfeer in de badkamer, het doorbreekt de kilte van het sanitair en de wandtegels … Maar is het een goed idee om te kiezen voor een parketvloer in de badkamer? We geven je de nodige informatie, do’s en don’ts om te genieten van het unieke karakter van parket!

 

Is parketvloer in de badkamer mogelijk?

Vroeger werd het vaak afgeraden om een parketvloer in de badkamer te leggen. De reden? Een houten parketvloer in een natte, vochtige omgeving: dat vraagt om problemen … Tegenwoordig is het wel anders, er bestaan heel wat houten parketvloeren die perfect in je badkamer geplaatst kunnen worden. We denken aan parketvloeren uit tropische houtsoorten zoals teak, iroko of ipé. Deze stabiele houtsoorten met een hoge natuurlijke duurzaamheid kunnen mits een speciale behandeling perfect gebruikt worden als parketvloer in de badkamer.

Parketvloer in de badkamer, op voorwaarde dat…

Hout is een natuurproduct dat uitzet of krimpt onder invloed van de omgevingstemperatuur en het vochtgehalte. Iets waarmee je in de badkamer rekening moet houden. Als je voor een parketvloer in de badkamer kiest, moet je er zeker van zijn dat de vloer op de juiste manier geplaatst wordt. Daarnaast zorgen ook een speciale afwerking en regelmatig onderhoud ervoor dat je jaren kan genieten van parket in de badkamer, zonder dat de vloer zal rotten of uitzetten.

Parketvloer in de badkamer, een goed idee!

Een parketvloer in je badkamer voelt in de eerste plaats natuurlijk en warm aan. De houten vloer schept bovendien een authentieke sfeer en creëert een rustgevende omgeving. Parket past prachtig in landelijke badkamers, maar komt ook in de moderne badkamers tot zijn recht.

Let op: badkamerspecialist FACQ verkoopt geen parketvloeren. Toch interesse in een parketvloer of wil je meer informatie over parketvloer in de badkamer? Dan kan je steeds terecht bij Intercarro

#nieuwe badkamer #badkamer inrichten   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: