Nieuwe spoelbakken voor je keuken | Facq
Facq

Nieuwe spoelbakken voor je keuken 

Categorie: Inspiratie

Spoelbakken bestaan in verschillende vormen en afmetingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals inox, keramiek of kunststof. Een spoelbak gebruik je veel en een nieuw model moet dan ook functioneel zijn. Maar samen met de keukenkraan bepaalt hij in grote mate de uitstraling van je keuken. Kies er dus een die bij je smaak past.

Inbouw, vlakbouw en opbouw spoelbakken

Er zijn verschillende soorten spoelbakken: inbouw, vlakbouw en opbouw. Inbouw spoelbakken zijn nog altijd heel populair en ook voordelig. De rand van de spoelbak ligt op het werkblad. Een vlakbouw spoelbak wordt in het werkblad gemonteerd waardoor de rand een geheel vormt met het werkblad. Een opbouw spoelbak wordt dan weer op het werkblad geplaatst en de rand komt een stuk verder boven het werkblad uit dan bij een inbouw model.

Functioneel en aantrekkelijk

Spoelbakken zijn een van de meest gebruikte onderdelen van een keuken. Je gebruikt ze niet alleen voor de afwas, maar ook om groenten te wassen en allerlei keukenbenodigdheden af te spoelen. Redenen genoeg dus om er de nodige aandacht aan te besteden en bij je keuze niet over een nacht ijs te gaan. Als je je favoriete model kiest, hou je best rekening met de stijl van je badkamer, je budget en je persoonlijke voorkeur.

Spoelbakken in verschillende materialen

Inox is een gehard materiaal dat sterk is een lange levensduur heeft. Inox spoelbakken blijven populair, ook omdat ze goed scoren op het gebied van betaalbaarheid. Bovendien krijgen bacteriën geen kans op inox en zijn de spoelbakken heel onderhoudsvriendelijk. Spoelbakken in keramiek hebben een elegante uitstraling. Het is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen krassen en de hitte. Wel opletten dat je de glazuurlaag niet beschadigt met scherpe voorwerpen. Ook spoelbakken in kunststof zijn erg in trek. Je kan ze verkrijgen in verschillende kleuren, ze zijn goedkoop en gemakkelijk te onderhouden.

  Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: