NewVloerverwarming: parket versus tegels | Facq
Facq

NewVloerverwarming: parket versus tegels 

Categorie: Verwarming

Loop jij thuis liever op je blote voeten rond dan op je sokken of pantoffels, maar vind je dat in de winter toch wat te koud? Kies dan voor vloerverwarming. Maar wat is nu de beste combinatie met vloerverwarming: tegels of parket? Hier kom je het antwoord te weten.

 

Tegels: perfect voor vloerverwarming

Houten vloeren geven uit zichzelf warmte af. Die eigenschap geldt helaas niet voor tegels. Maar je kan tegels wél perfect combineren met vloerverwarming. Tegels nemen de warmte van de vloerverwarming op en geven die geleidelijk aan weer vrij. Op die manier geniet je langer van een warme vloer. Daarnaast zijn tegels hittebestendig en kunnen ze niet barsten in de buurt van een open haard.

 

Parket: hot or not?

In tegenstelling tot wat velen denken, valt ook parket te combineren met vloerverwarming. Hout, vochtigheid en warmte zijn in de meeste gevallen geen ultieme combinatie. Gelukkig kun je vandaag kiezen voor een zogenaamd droog systeem. Daarbij wordt de vloerverwarmingsbuis niet in de cementdekvloer gelegd, maar in een isolatieplaat geplaatst. Droge systemen geven meer warmte af dan de traditionele natte systemen. Kies voor een stabiele houtsoort, die niet gevoelig is voor luchtvochtigheid zoals eik, merbau of afzelia.

 

Pvc-vloer

Tegenwoordig zijn pvc-vloeren erg populair. De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Bij een pvc-vloer heb je geen ondervloer nodig, want de vloer wordt meteen op het beton gelijmd. Daardoor is een pvc-vloer uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. Het materiaal kan gemakkelijk de warmte doorlaten en ziet er bovendien sfeervol uit.

 

Keramiek of natuursteen

De stevigste tegels zijn gemaakt van keramiek of natuursteen. Deze tegels lenen zich het best voor vloerverwarming, aangezien je bij andere materialen rekening moet houden met specifieke bekledingsvoorschriften zoals de restvochtigheid of de uithardingstijd. De tegels zijn bovendien een echte streling voor het oog. 

#tegels #vloerverwarming badkamer #verwarmen   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: