De elegantie van een zwarte keuken | Facq
Facq

De elegantie van een zwarte keuken 

Categorie: Inspiratie

 

Zwart is misschien niet meteen de eerste kleur die bij je opkomt als je denkt aan een nieuwe keuken. Toch is zwart de perfecte keukenkleur als je houdt van dat tikkeltje meer luxe en elegantie in je keuken. Je hoeft ook niet per se voor een volledig zwarte keuken te kiezen, met zwarte keukenaccessoires of een zwart keukenaanrecht kom je al een heel eind!

Trendy zwart

Zwart wordt in de westerse wereld vaak geassocieerd met verdriet en ellende. Dat komt omdat zwart heel wat licht absorbeert en daarom zeer donker en somber aanvoelt. In combinatie met wit of toon-op-toon kleurschakeringen, wordt zwart echter een ware trendkleur. Een zwarte keuken oogt krachtig en mysterieus, maar ook knus en elegant.

Wanneer kiezen voor een zwarte keuken?

Een zwarte keuken is de ideale keuze als je een origineel en innovatief interieur aandurft. Een zwarte keuken zorgt namelijk voor een heuse blikvanger in huis.  

Hou je van een zwarte keuken, maar heb je een landelijk interieur? Kies dan voor houten fronten die je donker beitst, zodat de houtnerven zichtbaar blijven. Op die manier krijgt je zwarte keuken een mooie landelijke look. Is de industriële stijl eerder jouw ding, kies dan voor zwarte fronten die je combineert met een betonnen keukenblad.

Let er wel op dat je zwart op een evenwichtige manier combineert met felle of lichte kleuren, zodat het zwart niet te overheersend wordt. In een kleine of donkere keukenruimte is te veel zwart sowieso af te raden en kies je beter voor zwarte keukenaccessoires of een zwart keukenaanrecht.

Zwart keukenaanrecht

Je hoeft niet noodzakelijk voor een volledig zwarte keuken te kiezen, ook een zwart keukenaanrecht maakt de keukenruimte al heel wat verfijnder. In combinatie met witte keukenkasten staat je zwart keukenaanrecht extra in de kijker. Een zwart keukenblad met een zwarte wastafel zorgt dan weer voor een uniforme look en zal wat meer rust creëren. Je kan ook een zwart kookeiland combineren met een witte of lichtere of houtkleurige kastenwand, zodat alle aandacht naar het kookeiland gaat.

Zwarte keukenaccessoires

Vind je een volledig zwarte keuken net iets te gedurfd, dan kan je met zwarte keukenaccessoires werken. Vier zwarte eetstoelen kunnen bijvoorbeeld voor een zeer mooi accent zorgen. Zwarte keukenapparatuur, zoals een zwarte oven, een zwart fornuis, een zwarte KitchenAid, etc. zijn eveneens een aanrader. Het kan ook subtieler, denk maar aan zwarte zout- en pepervaatjes, zwarte vazen, een zwarte keukenrolhouder, etc. Kortom met zwarte keukenaccessoires kan je jouw keuken een tikkeltje zwarte magie geven!

 

#keuken #lavabo keuken #keuken idee├źn   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: