Kleine badkamer? Zo creëer je meer ruimte | Facq
Facq

Kleine badkamer? Zo creëer je meer ruimte 

Categorie: Inspiratie

Een kleine badkamer inrichten is niet zonder uitdagingen, maar met een beetje puzzelwerk en vleugje creativiteit is er meer mogelijk dan je denkt. Dacht je dat een kleine badkamer niet luxueus kan zijn? Deze vijf slimme tips laten je kleine badkamer er niet alleen groter uitzien, maar besparen ook heel wat ruimte.

 

1.      Spiegeltje aan de volledige wand…

Spiegels zijn hét middel bij uitstek om het oog op het verkeerde been te zetten. De ideale spiegel voor een kleine badkamer heeft geen omlijsting, sluit aan op meubels of muren en loopt helemaal door tot aan het plafond. Hang de spiegel dicht genoeg bij het raam en het lijkt wel alsof je twee ramen hebt! Om nog maar te zwijgen over de dubbele hoeveelheid daglicht die je op die manier cadeau krijgt…

 

2.      Elk hoekje in de schijnwerpers

Zijn er in je badkamer veel donkere hoekjes waar de directe verlichting niet bij kan? Verlicht ze met enkele strategisch geplaatste spotjes en je badkamer lijkt plots een stuk groter!

 

 

3.      Overal plankjes

Puilen je opbergkasten al uit en heb je je spullen nog lang niet allemaal een eigen plekje kunnen geven? Je badkamer heeft vast nog wel wat ruimte over die je nog niet hebt benut. Wat dacht je van de ruimte boven de deur, het toilet of het voeteneind van het bad? Hang er enkele planken op en je kunt in een handomdraai heel wat extra spullen kwijt.

 

4.      Inloopdouche

Waarom zou je een douche met douchebak in je kleine badkamer plaatsen, als een inloopdouche de ruimte zoveel groter doet lijken? Gebruik voor het vloergedeelte van je inloopdouche dezelfde tegels als de badkamervloer en je inloopdouche loopt naadloos over in de rest van de badkamer.

 

5.      Ovaal bad

In een kleine badkamer telt elke centimeter. Droom je van een ligbad, maar is je badkamer er nét iets te klein voor? Misschien kan het toch! Teken het grondplan van je badkamer eens uit met een ovaal bad in plaats van een rechthoekig. Beide soorten baden hebben ongeveer dezelfde inhoud, maar bij een ovaal bad hoef je geen rekening te houden met vervelende hoeken.