Kleine badkamer van 3 tot 5 m² inrichten? Kinderspel! | Facq
Facq

Kleine badkamer van 3 tot 5 m² inrichten? Kinderspel! 

Categorie: Inspiratie

 

Een kleine badkamer functioneel en praktisch inrichten mag dan al een uitdaging zijn, met onze tips om plaats te besparen en die paar vierkante meters hyperefficiënt in te richten, wordt het kinderspel.

 

Kleine badkamer van 3 m² inrichten

Is je badkamer maar enkele vierkante meters groot? Dan is de badkamerinrichting op zijn minst een uitdaging te noemen. Toch kun je met enkele eenvoudige ingrepen een hoop plaats besparen en van je kleine badkamer een gezellige ruimte maken waarin wanorde geen kans krijgt. Op voorwaarde dat je kiest voor slimme opbergoplossingen, natuurlijk.

Werk in de hoogte

In een kleine badkamer werk je niet in de diepte, maar in de hoogte. Dat hebben ze bij badkamerproducent Delpha goed begrepen. Hun designers ontwierpen de badkamerlijn Studio specifiek voor een badkamer met een oppervlakte van 3 m². Kenmerkend zijn de hoge opbergkasten met dubbelzijdige spiegelwand. Dat laatste is een slimme zet, want strategisch geplaatste spiegels doen elke ruimte groter lijken.

Kies voor slimme opbergoplossingen

Wie niet veel plaats heeft, moet die slim benutten. Gebruik de binnenkant van je kastdeuren dus als extra opbergruimte. Hang plastic of bamboe opbergbakjes op aan de binnenkant: ze zijn perfect om badkamerspulletjes in op te bergen die anders toch maar los in de kast zouden staan. Hetzelfde geldt voor badjassen of kleding. Ook die kun je ophangen aan haken, bijvoorbeeld aan de binnenzijde van de deur.

Kleine badkamer inrichten met inloopdouche

Los van de die slimme opbergoplossingen voor je badkamer zijn er natuurlijk ook enkele grotere elementen die onmisbaar zijn en eveneens een plek moeten krijgen in je kleine badkamer. Een bad of douche, bijvoorbeeld. In een kleine badkamer is het logisch dat je voor een douche gaat, want die neemt minder ruimte in dan een badkuip. En wil je nóg meer plaats besparen, kies dan voor een inloopdouche. Omdat de inloopdouche naadloos overgaat in de badkamervloer, creëert hij de illusie van vloeiende lijnen en beweging in de badkamer. Net wat je nodig hebt om de ruimte groter te doen lijken.