Kiezen tussen bad of douche? De voor- en nadelen | Facq
Facq

Kiezen tussen bad of douche? De voor- en nadelen 

Categorie: Badkamer

Ben jij een ‘badmens’ of een ‘douchemens’? Geen onbelangrijke vraag wanneer je aan een nieuwe badkamer toe bent. Maar dat je dit artikel leest, wijst er wellicht op dat kiezen tussen een bad of douche voor jou niet zo eenvoudig is. Geen nood. We bespreken de voor- en nadelen van beide opties. En voor de eeuwige twijfelaars hebben we ook de ideale tussenoplossing in petto.

Kleine badkamer inrichten

Nu we almaar kleiner wonen, is een grote badkamer iets waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. Gelukkig spelen badkamerontwerpers daar maar al te graag op in, en is een kleine badkamer inrichten tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk. Wat de keuze tussen een bad of douche betreft: in een kleine badkamer bespaar je met een douchecabine of inloopdouche heel wat kostbare ruimte.

Water besparen met bad of douche

Je hebt vast al ergens gehoord of gelezen dat je met een douche meer water bespaart dan met een bad, zeker wanneer je een waterbesparende douchekop installeert. Dat klopt: om een bad te vullen, heb je zo’n 115 liter water nodig, terwijl een gemiddelde douchebeurt je ongeveer 63 liter water kost. Maar let hier vooral op het woord ‘gemiddeld’. Als je weet dat je veel langer onder de douche staat dan de meeste mensen, ben je beter af met een bad.

Meer tips om energie te besparen

Een bad-douchecombinatie: win-win!

Nog altijd aan het twijfelen tussen een bad en een douche? Dan installeer je ze gewoon allebei! Met een bad-douchecombinatie geniet je van het beste van twee werelden. Er bestaan zelfs combinaties met een handig instapdeurtje voor mensen die slecht te been zijn.

Nog vragen? Stel ze aan een van onze badkamerexperten in een Facq-showroom