Keukenkranen: de Minta Touch is stijlvol én praktisch | Facq
Facq

Keukenkranen: de Minta Touch is stijlvol én praktisch 

Categorie: Inspiratie

 

De keuken is vooral een werkruimte waarin gebruiksgemak voorop staat. Sta je weer eens met besmeurde handen achter de snijplank terwijl er nergens een handdoek te bespeuren valt om je handen mee af te drogen of de kraan mee vast te nemen? Voor vele hobbykoks – en ook voor niet-keukenprinsen en –prinsessen, trouwens – een herkenbare situatie. Nochtans bestaat er een simpele oplossing voor die ook nog eens stijlvol oogt: de Minta Touch van Grohe. Benieuwd naar deze wonderlijke keukenkraan? Lees dan vooral verder.

 

Van degelijke keukenkraan naar verfijnd designobject

Vroeger waren alle keukens dezelfde: een fornuis, een aanrecht, een gootsteen met een kraan. Die kraan moest vooral zijn zoals de keuken zelf: simpel en degelijk. Ze kreeg het immers hard te verduren, met al die gezinsleden die op hun eigen – al dan niet hardhandige – manier aan de warme en de koude knop draaiden. Daar is de afgelopen decennia verandering in gekomen. Keukenkranen zijn geëvolueerd van simpel en degelijk naar verfijnd en stijlvol. Gelukkig maar!

Keukenkranen: welk type past bij jouw keuken?

Om te weten te komen welk type uit het brede gamma aan keukenkranen bij jouw keuken past, volstaat het niet om alleen naar de stijl van je keuken te kijken. Uiteraard past een strak kraanmodel beter in een minimalistisch keukeninterieur dan in een landelijke keuken, maar kijk daarnaast ook eens kritisch naar je eigen ‘keukengewoonten’. Ben je een afwasstapelaar? Kies dan voor een hoge kraan. Heb je veel grote potten en pannen? Dan biedt een keukenkraan met slang de mogelijkheid om alle hoekjes en kanten beter te bereiken bij het afwassen. Zoek je naar een oplossing voor de hierboven beschreven besmeurde-handen-situatie? Dan raden wij je de Minta Touch van Grohe aan: een keukenkraan die je kan bedienen door ze simpelweg aan te raken met je pols of bovenarm.

De hendel van de Minta Touch hoef je niet aan te raken om het water te laten stromen. Even de kraan beroeren met je arm is voldoende om vervolgens je handen af te spoelen. Het is dus niet alleen een bijzonder praktische oplossing, maar daarnaast ook erg hygiënisch. Dankzij het gestroomlijnde design past de Minta Touch bovendien in iedere hedendaagse keuken. Want dat praktische nut is allemaal goed en wel, maar het oog wil ook wat, toch?

#keukenkraan #keuken #keuken ideeën #kraanwerk   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: