Je kleine badkamer vergroten met kleur | Facq
Facq

Je kleine badkamer vergroten met kleur 

Categorie: Badkamer

 

Kleur doet veel met je badkamer: opvrolijken, hipper maken en in sommige gevallen… vergroten. In een kleine badkamer is een aangepast kleur dubbel zo belangrijk. De juiste kleurencombinatie kan je badkamer sterk verruimen en kan daarbovenop een invloed hebben op de sfeer.

Een likje verf om je kleine badkamer te vergroten

In een kleine badkamer is het belangrijk om te werken met lichte kleuren en lichte materialen. Zo zal de beperkte ruimte het daglicht optimaal weerkaatsen en vanzelf vergroten. Zorg wel dat je kleine badkamer niet te kil wordt door te kiezen voor zachte tinten.

Denk bij het verven niet enkel aan je muren, er zijn veel meer opties dan dat: een zacht kleurtje op je tegels, je vloer of zelfs je meubel. Denk ook aan je plafond! Door dit mee te verven in een iets lichtere tint zal je badkamer veel hoger lijken en meteen ook een gezellige look geven.

Durf een kleurrijk accent te leggen met enkele accessoires en zorg voor 1 of meerdere eye-catchers. Zoals bijvoorbeeld een waskom. Blijf altijd in hetzelfde thema om een mooi samenhangend geheel te bekomen. Indien je kleine badkamer door de lichte tinten te steriel zou lijken, kan je met warme accenten werken in je accessoires.

Vermijd te veel prints om het geheel niet te druk te maken. Indien je een print verkiest in een kleine ruimte, beperkt je je best tot maximaal 1 muur.

Lichtblauw: de verfkleur die zowel verruimend als trendy is

Je badkamer vergroten, maar liefst ook met een trendy kleur? Geen enkel probleem! Het populaire blauw is tegelijk het beste verfkleur om je kleine badkamer ruimer te doen lijken. In je kleine badkamer kies je best voor een lichtblauwe tint. Deze kleur zal ook frisheid en rust in je badkamer brengen zonder het geheel kil te doen aanvoelen.

Ben jij een persoon die durft experimenteren met kleur? Laat ons jouw meesterwerk zien door het te delen op onze Instagram pagina.