Inspiratie en design ideeën om je badkamer te renoveren | Facq
Facq

Inspiratie en design ideeën om je badkamer te renoveren 

Categorie: Inspiratie

 

Na enige tijd is er meestal nood aan vernieuwing in elke badkamer. Geen idee hoe te beginnen aan een renovatie? Nood aan een duwtje in de rug of inspiratie? Geen paniek! Met de juiste tips van onze experts wordt dit een fluitje van een cent.

Voorbereiding is het halve werk: Waar haal je ideeën?

Hoe begin je aan een renovatie of vernieuwing? Waar haal je inspiratie vandaan? Melissa Op de Beeck, adviseur in onze showroom van Zaventem, helpt je op weg:

“Ik denk dat het beste is om eerst een schets of een plan van de badkamer te maken en te zien wat je erin wil plaatsen en in welke compositie. Inspiratie zoek ik zelf meestal op Pinterest. Je krijgt er heel leuke ideeën qua creativiteit. Wij kunnen daar dan verder op inspelen en meedenken hoe we de ruimte kunnen veranderen. Het is ook altijd interessant om te kijken hoe het ergens anders gedaan wordt. Kijk bijvoorbeeld eens hoe je badkamer op reis is ingedeeld. Hou je vooral niet vast aan de klassieke badkamer en denk eens “out of the box”!”

Kleine aanpassingen voor een groot verschil

Volgens Melissa kan je met kleine veranderingen in je badkamer ook al een heel groot verschil maken:

“Als je bij een douche bijvoorbeeld met een glazen wand werkt in plaats van een douchecabine, gaat dit de ruimte al vergroten of toch zeker een luchtiger gevoel geven. Een kleur toevoegen doet ook al direct iets extra. Als je het graag beperkt houdt qua veranderingen, zou ik werken met een ander kleurtje, een print of vernieuwende decoratie. Je zal zien dat dit direct een groot verschil maakt.”

De leukste renovatie ideeën volgens onze facq adviseurs

We vroegen Melissa wat volgens haar de leukste en simpelste renovatie ideeën zijn.

“Het simpelste is om eerst een totaal sfeer of thema te kiezen en dan te kijken welke kleuren je interessant vindt, dus echt op Pinterest gaan zoeken naar speciale kleuren en materialen die jou inspireren. Zelf vind ik Scandinavisch heel leuk, dus vooral pasteltinten. Ik zou ook eerder met geverfde muren werken in plaats van tegels. Om het wat gezelliger te maken kan je plantjes plaatsen of een extra bankje of badkamermeubel zodat de ruimte wat meer aangekleed voelt. Voeg dus vooral wat meer extraatjes toe dan de gewoonte is in een klassieke badkamer.”

Is jouw gerenoveerde badkamer een bron van inspiratie? Aarzel niet om je foto’s te delen op onze Instagram pagina (#facqbathroom) en inspireer anderen met jouw ideeën!

Meer vragen? Neem contact met ons op of maak een afspraak >