Houd je woning ook in de zomer fris en gezond dankzij het geschikte ventilatiesysteem | Facq
Facq

Houd je woning ook in de zomer fris en gezond dankzij het geschikte ventilatiesysteem 

Categorie: Badkamer
Ventilatie badkamer fris

 

Wanneer het buiten lekker warm is, hebben we graag een frisse woning en houden we ook liefst de pollen buiten. Ventileren is een van de belangrijkste zaken waar je aan moet denken bij het bouwen of renoveren van je woning. Je woning moet permanent kunnen ‘ademen’. Zo wordt verzadigde lucht geëlimineerd en is een voortdurende aanbreng van verse, gezonde lucht in je huis verzekerd.

Er bestaan drie mogelijke ventilatiesystemen:

 

  • Het mechanische C-systeem: de lucht circuleert via roosters of kokers die in het venster of de muur worden ingebouwd
  • Met het D-systeem wordt de verse buitenlucht met roosters rechtstreeks in de kamers gebracht en wordt de verzadigde lucht via kokers afgevoerd
  • Een ventilator wordt in de muur of aan het plafond van je badkamer of WC geïnstalleerd en werkt voortdurend aan een lage snelheid en constant debiet

 

Wij stellen je voor aan enkele systemen uit de eerste en tweede categorie.

1. Het systeem C – Healthbox 3.0 Renson

Het systeem C is mechanisch: de lucht circuleert via roosters (droge plaatsen) of kokers (vochtige plaatsen) die in het raam of de muur worden ingebouwd.

Healthbox 3.0 Renson
 

De ingebouwde centrale sensoren van Healthbox 3.0 van Renson monitoren continu het CO2- of vochtgehalte en/of VOC (vluchtige organische stoffen of ‘geurtjes’). Indien de luchtkwaliteit vermindert in een bepaalde ruimte, dan past Healthbox 3.0 zich onmiddelijk aan. Het systeem is uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en ultra stille ventilator. Healthbox 3.0 is compact en strak wat het systeem geschikt maakt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Meer info over de Healthbox 3.0 van Renson

 

2. Het systeem D – ComfoAir Q Zehnder & DX Vasco

Bij het systeem D worden geen roosters in ramen of deuren ingebouwd. De frisse buitenlucht komt rechtstreeks in de woning binnen door toevoermonden en de vervuilde lucht verdwijnt via een ventilator.

ComfoAir Q Zehnder
 

Met ComfoAir Q van Zehnder is er een nòg doeltreffendere, gezondere en energiezuinigere oplossing op de markt. Ook op vlak van geluidsnormen en warmterecuperatie levert de ventilatie-unit opmerkelijke resultaten. ComfoAir Q combineert de hoogste energie-efficiëntie met een laag verbruik en dus het beste energie-label. Het systeem garandeert een maximale en intelligente warmteterugwinning in alle seizoenen.

Meer info over ComfoAir Q van Zehnder

 
DX Vasco
 

De fluisterstille en extreem zuinige DX-units van Vasco zijn geschikt voor kleinere tot middelgrote woningen. Ze zorgen voor een perfecte balans in het binnenklimaat en zijn tegelijkertijd geruisloos. Met een ongekend hoge rendements-coëfficiëntie voeren de nieuwe units onhoorbaar vochtige en vervuilde lucht af zonder warmte te verliezen. Kortom: de DX- units horen bij de meest efficiënte en stilste ventilatie-units op de markt.

Meer info over DX van Vasco

 

Ontdek alles over ventilatie en nog veel meer duurzame woonoplossingen in het Groene Huis in je dichtstbijzijnde Facq-showroom en vraag raad aan onze experts voor een oplossing op maat!