Hoe kies je de perfecte verlichting voor je badkamer? | Facq
Facq

Hoe kies je de perfecte verlichting voor je badkamer? 

Categorie: Badkamer

De juiste badkamerverlichting kiezen doe je niet in een-twee-drie. Behalve functioneel is verlichting ook allesbepalend voor de sfeer in je badkamer. En er is vandaag zo veel keuze in badkamerverlichting dat je door de bomen al snel het bos niet meer ziet. Maar geen nood. Facq geeft je graag enkele tips om je badkamer stijlvol en praktisch te verlichten!

Verschillende soorten verlichting combineren

Het geheim van een praktische en sfeervolle badkamer zit ‘m in een geslaagde combinatie van vier verschillende soorten verlichting.

Basisverlichting

Basisverlichting geeft je bij binnenkomst een goed zicht over de badkamer. Eigenlijk komt dit type verlichting neer op plafondverlichting in de vorm van spots of een centraal geplaatst verlichtingsarmatuur. In grote badkamers verspreid je het best drie basisverlichtingspunten over het plafond.

Functionele verlichting

Make-up aanbrengen, je haren in de plooi leggen, … Alle handelingen waar je een badkamerspiegel voor nodig hebt, vragen om functionele verlichting. Spiegelverlichting dus. Die installeer je bij voorkeur niet boven de spiegel, maar aan de zijkanten om vervelende schaduwen op je gezicht te vermijden.

Sfeerverlichting

Als af en toe ontspannen in de badkamer voor jou een must is, kun je niet zonder sfeerverlichting. Een dimmer installeren als aanvulling op je basisverlichting is een optie, maar in hedendaagse badkamers doet kleurrijke ledverlichting het minstens even goed. Er bestaan tegenwoordig zelfs baden met ingebouwde ledverlichting zoals Dip Chromo van Aquamass. Of wat dacht je van een douchekop die het water van kleur doet veranderen?

Accentverlichting

Heb je een mooi badkameraccessoire of is er een deel van je badkamer dat je graag extra in de kijker wil zetten? Daar dient accentverlichting voor. Dat zijn meestal spotjes aan de wanden die je kunt richten naar waar je wil.

Professioneel advies voor je badkamerverlichting

Wil je je voor je badkamerverlichting graag gratis laten adviseren door een professional? Vraag raad aan onze experts in een Facq-showroom bij jou in de buurt!