Hoe kies je de perfecte douchebak? | Facq
Facq

Hoe kies je de perfecte douchebak? 

Categorie: Inspiratie

 

Werk je aan de inrichting van je droombadkamer? Dan is een perfecte douchebak geen overbodige luxe. Om je te helpen bij de keuze van de douchebak die exact bij jouw badkamer past, hebben we enkele aandachtspunten voor je op een rijtje gezet!

 

De vorm van de douchebak

De vorm van de douchebak hangt in de eerste plaats af van de inplanting van de douche. Wens je een douche in nis (tussen drie muren), in een hoek (tussen twee muren) of wil je liever een walk-in douche? In de eerste twee gevallen zijn voornamelijk de vierkante en één vierde ronde douchebak een goede keuze. Hier kiest men vaak voor in kleinere badkamers. Als je een inloopdouche wenst, kies je beter voor een rechthoekige douchebak. Om het comfort van de walk-in douche te verhogen, bestaan er douchebakken die extra vlak zijn waardoor er geen struikelranden ontstaan.

De diepte van de douchebak

Tegenwoordig zien we het steeds minder: een diepe douchebak. Vroeger werd dit type vooral gekozen omdat je hem ook eenvoudig als voetbak kan gebruiken. Vandaag gaat de keuze voornamelijk naar de ondiepe modellen, waarbij de douchebak vaak ingebouwd wordt. Op die manier is het makkelijker om in en uit de douche te stappen. Daarnaast oogt het ondiepe model ook strakker.

Het materiaal van de douchebak

De voornaamste materialen voor douchebaken zijn: acryl, quaryl, geëmailleerd staal en natuursteen. We lichten het verschil tussen de verschillende materialen kort toe:

  • Acryl is een glad en poriënvrij materiaal dat comfortabel aanvoelt. Het heeft een natuurlijke glans en de naadloze textuur biedt heel wat voordelen bij het schoonmaken.
  • Quaryl is een zacht materiaal samengesteld uit kwartskristal en acrylhars. Het materiaal kan extreem goed tegen schokken, krassen en UV-stralen. De non-poreuze structuur is bovendien makkelijk te onderhouden.
  • Geëmailleerd staal is een natuurlijk product samengesteld uit kwarts, veldspaat, borax en bindmiddelen. De hardheid zorgt ervoor dat het krasvast en temperatuurbestendig is.
  • Natuursteen is een esthetisch materiaal dat de inrichting van je badkamer uniek maakt. Het uitzicht en de eigenschappen van het materiaal worden bepaald door de manier waarop de steen gevormd werd door rivieren, vulkanen of gebergtevorming. 

#badkamer inrichten #douche   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: