Hoe kies je de juiste verlichting volgens je badkamer stijl? | Facq
Facq

Hoe kies je de juiste verlichting volgens je badkamer stijl? 

Categorie: Badkamer
hoe kies je verlichting

 

Iets wat vaak onderschat wordt bij het inrichten van een ruimte is de invloed van verlichting. Verlichting speelt een essentiële rol bij het creëren van een bepaalde sfeer en stijl. Je kan nog aan alles gedacht hebben, als je niet de juiste verlichting hebt, zal je steeds het gevoel hebben dat er iets ontbreekt. Ontdek hier hoe je met de juiste verlichting je badkamer compleet kan maken.

De invloed van badkamerverlichting

Goede verlichting kan het verschil maken in je badkamer. Door de juiste verlichting te kiezen rond je spiegel kan jij je tot in detail klaarmaken voor de dag, maar kan je ook een stylish effect creëren in je badkamer. Met een lichteffect onder het bad breng je een wellness gevoel in de ruimte. Heb je nisjes in je badkamerwand? Maak er gebruik van door er kleine spots in te plaatsen. Zo voeg je een extra effect toe aan je badkamer met ruimte die je normaal toch niet zou gebruiken.

De essentiële soorten badkamerverlichting

Voor het algemeen verlichten van je badkamer heb je basisverlichting nodig. Deze verlichting steek je als eerste aan wanneer je de badkamer binnenkomt en heeft als enige functie de badkamer verlichten. Dit is over het algemeen plafondverlichting of muurverlichting. Naast de basisverlichting kan je ook functionele verlichting en sfeerverlichting toevoegen. Spiegelverlichting is een voorbeeld van functionele verlichting. Dit licht wordt gebruikt om sommige delen extra te verlichten. Nood aan een ontspanningsmomentje? Maak het gezellig met sfeerverlichting onder je bad of in een nis bijvoorbeeld. Ontdek hier alles over de verschillende soorten badkamerverlichting.

Badkamerverlichting die aansluit bij jouw badkamerstijl

Ook je verlichting moet aansluiten bij de stijl van je badkamer. Kies je voor minimalistisch en modern design? Een sobere hanglamp of een fijne streep licht in het plafond met strakke spiegelverlichting zal hier perfect tot zijn recht komen. Heb jij meerdere retro elementen in je badkamer? Kies voor een opvallende lampenkap (denk bijvoorbeeld aan een oude straatlantaarn) of enkele sprekende koplichten. Een industriële stijl kan je perfect aanvullen met simpele plafondspots of hanglampen van metaal of staal met bijvoorbeeld oneffen glas. Kies je voor een badkamer die volledig zen is? Hou ook de verlichting zo zacht mogelijk door te kiezen voor een afwerking in riet, karton of papier.

Je zal zien dat dankzij de juiste verlichting je badkamer een plaatje wordt dat klopt!

Je kan ook voor spiegelkasten/spiegels kiezen met mogelijkheid om de verlichting te integreren (zoals bubble,...). Zo ben je zeker dat je een geslaagd geheel hebt!

Wil jij graag professioneel advies voor je badkamerverlichting? Vraag raad aan een expert in een Facq-showroom in je buurt!