Het toilet inrichten: vergeet geen enkel detail | Facq
Facq

Het toilet inrichten: vergeet geen enkel detail 

Categorie: Inspiratie

 

Het toilet is één van de meest intieme, maar ook één van de meest gebruikte plekken in huis. Het is dan ook belangrijk dat je je hier goed voelt. Daarnaast wordt het toilet ook door je gasten gebruikt en moet het een gebruiksvriendelijke ruimte zijn die het nodige comfort biedt. Onze ideeën en tips helpen je om het toilet warm en aangenaam in te richten!

 

Kies een toilet

Het toilet is logischerwijs het centrale element in de toiletruimte. Daarom is het noodzakelijk om dit onderdeel zorgvuldig te kiezen op basis van de stijl van de kamer en de beschikbare ruimte. We zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje:

Het staand toilet

Volledig uit porselein of met een kunststof spoelbak, het staand toilet is een klassieker. Vandaag wordt dit model standaard uitgerust met een dubbele spoelbak om water te besparen. Als je dit toilet kiest, moet je ongeveer 1m2 vrije vloerruimte hebben. Daarnaast heb je keuze tussen drie standaard uitgangen (horizontaal, C of universeel) voor de afvoer.

Het hangend toilet

Dit toilet wordt aan de muur bevestigd en heeft een strakke moderne stijl. Het model kent meer en meer succes door de ergonomische eigenschappen en het eenvoudige onderhoud. De meeste modellen zijn voorzien van een verborgen spoelbak, wat een aantal voordelen heeft:

  • Je kan de juiste hoogte van de toiletpot kiezen.
  • De economische spoelbak beperkt het waterverbruik.
  • Het lawaai tijdens het doorspoelen wordt gedempt.
  • Je bespaart ruimte.

De afgelopen jaren stond de technologie niet stil. Er zijn heel wat snufjes uitgevonden die toiletten naar een hoger niveau tillen. Zo bestaat er tegenwoordig een wc-bril met soft closing, een geurloos toilet en een toilet zonder spoelrand.

De WC-douchezit

Een derde mogelijkheid is een toilet met een sproeier. Het fenomeen is overgewaaid uit Azië, maar ook bij ons is het tegenwoordig erg populair: de wc-douchezit. Na het toiletgebruik krijg je een reinigende douche. Het is super hygiënisch, maar wel even wennen.

Het toilet inrichten: het handwasbakje

Denk je dat een handwasbakje altijd hetzelfde formaat heeft? Niets is minder waar. Er bestaan namelijk wastafels in honderden afmetingen en vormen.

Als je slechts een kleine toiletruimte hebt, kies je het best voor een handwasbakje met een meubel. Op die manier kan je er heel wat spullen in opbergen, zonder kostbare plaats te verliezen. Dit model is verkrijgbaar in verschillende formaten, met een diepte tussen 24.3 en 60 cm.

Wil je het iets luxueuzer? Kies dan voor een elektronische kraan. Het kost niet veel meer dan een gewone kraan en je kan er kostbaar water mee besparen, terwijl de kraan ook nog eens super hygiënisch is. 

#wc #wc wandmodel   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: