Het ideale soort meubel voor je kleine badkamer? 5 ideeën | Facq
Facq

Het ideale soort meubel voor je kleine badkamer? 5 ideeën 

Categorie: Inspiratie

 

In een kleine badkamer is het belangrijk om slimme keuzes te maken en je ruimte zo efficiënt en optimaal mogelijk in te richten. Het soort meubels waarvoor je kiest bepaalt veel. Met de talrijke innovatieve reeksen die momenteel op de markt zijn, hoeft je kleine badkamer allesbehalve saai te zijn. Wij raden je alvast enkele ideale types meubels aan die zich perfect integreren in je XS ruimte.

Meubels die weinig plaats innemen, maar veel mogelijkheden bieden

Wanneer je een kleine badkamer hebt, kies je voor handige meubels die niet veel plaats innemen, maar waar je toch veel in kwijt kan. Ze moeten dus vooral een praktische indeling hebben. Voorbeelden hiervan zijn:

De kolomkast

Het perfecte voorbeeld dat veel opbergruimte en andere opportuniteiten biedt zonder veel plaats in te nemen. Zéphyr kan dienen als handdoekradiator én meubel én spiegel in 1 compacte kast. Ook de collectie Studio kan je combineren met spiegeldeur. Het smalle meubel met spiegelwand bij de collectie Free is ook nog een elegante en design optie. Keuze genoeg.

Ingebouwde bergruimte

Mysecret van Inda is een nieuwe collectie met een in de muur ingebouwde kolomkast. Deze verdwijnt dus in je muur zonder enige ruimte in te nemen. Ook je toiletpapier en toiletborstel kan je opbergen in de hiervoor voorziene kastjes. Zoals bij de andere kolomkasten kan ook hier een spiegel worden ingewerkt langs de binnenkant. Wanneer je van plan bent om dit soort kast te installeren, hou hier al rekening mee bij het opstellen van de bouwplannen.

Zwevende kasten

Door lage kasten aan de muur te hangen behoud je het ruimtegevoel in je badkamer. Ze behouden de openheid zodat niet alles volgepropt lijkt. Zorg er dus voor dat je kasten zo weinig mogelijk op de grond staan.

Meubels die je kan aanpassen naar wens

Modulaire badkamermeubels

Wanneer je je badkamermeubels zelf kan aanpassen aan de beschikbare plaats en de nodige opbergruimte verlies je geen nuttige plaats. Een meubel met verschillende mogelijke combinaties en afwerkingen (zoals D-motion) is dé defintie van slim bemeubelen en dé stijlvolle oplossing voor plaatsgebrek. Kies zelf je opbergsysteem naargelang je wensen.

Modulaire wastafels

Zelfs je wastafel kan je in sommige gevallen volledig naar je hand zetten. Îlot bijvoorbeeld is speciaal ontworpen om plaats te besparen in kleine ruimtes. Met de nissen en legvlakken die bij deze collectie horen geraak je met gemak al je spullen kwijt zonder dat het geheel zwaar oogt.

 

Een kleine ruimte renoveren aan een kleine prijs? Ontdek hier enkele handige meubelen!

 

Kom eens langs in één van onze showrooms en ontdek het meubel dat bij jou past.