Goed voornemen numero uno: de badkamer (grondig) poetsen! | Facq
Facq

Goed voornemen numero uno: de badkamer (grondig) poetsen! 

Categorie: Badkamer

De lente is in aantocht en dan wil je eindelijk schoon schip maken met je rommelige badkamer en in een moeite diezelfde badkamer grondig poetsen. Wij leggen je graag uit hoe je dat aanpakt. Deze schoonmaakhacks helpen je de badkamer te allen tijde spic en span te houden!

Vocht is onvermijdelijk

Wees je ervan bewust dat de badkamer nu eenmaal een vochtige ruimte is. Je zult dus altijd alert moeten zijn voor de – vaak nefaste – invloed van vocht op de vloer, de tegels, de douchewand, de badkamerspiegel, …

Toch bestaan er trucs om het vocht geen kans te geven. Investeer om te beginnen in goede badkamerventilatie, zodat de vochtige lucht wordt afgevoerd. Daarnaast kan het ook nooit kwaad om na het douchen even het raam open te zetten én, belangrijker nog, de douchekraan en -wanden droog te deppen met een absorberende doek.

Hoe schimmel verwijderen?

Wie vocht zegt, zegt schimmelvorming. Ook daaraan ontsnap je niet in de badkamer, zelfs al doe je alles om het te voorkomen (zie bovenvermelde tips). Gelukkig bestaan er speciale schoonmaakproducten waarmee je schimmelvlekjes in de badkamer te lijf kunt gaan. Vraag wel raad in de winkel; sommige schimmelvreters bevatten chemische additieven waarmee je het best voorzichtig omspringt. 

De badkamer ecologisch poetsen: niet zomaar een trend

Sta je weigerachtig tegenover al die chemische schoonmaakproducten? Dan kun je altijd kiezen voor de ecologische aanpak – oftewel de huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Tante Kaat zal ongetwijfeld beamen dat je hardnekkig vuil vaak weg kunt poetsen met deze producten die je zó uit je voorraadkast haalt:

  • Azijn
  • Soda
  • Citroensap

Alle drie doen ze wonderen in combinatie met een beetje warm water.

Nog meer inspiratie nodig om je badkamer onder handen te nemen? Lees hier hoe een antikalk-douchewand een groot verschil maakt.