Gespot: interieurtrends @ Cocoon | Facq
Facq

Gespot: interieurtrends @ Cocoon 

CategoryLiteral
Interieurtrends 2020

 

Cocoon, de woon- en interieurbeurs, sloot vorige week terug zijn deuren en stuurde enkele gloednieuwe interieurtrends de wereld in. Ook in de badkamer zien we deze trends meer en meer opkomen. Op onze stand werden deze gepresenteerd aan de hand van 2 badkamers. Wabi-sabi, flesgroen,… zegt het jou iets? Ontdek alles wat je moet weten over de nieuwste badkamertrends!

Wabi-sabi doet zijn intrede in de badkamer

De filosofie “Wabi-Sabi” is momenteel zeer populair voor interieurinrichting. Het begrip “Wabi-Sabi" is afkomstig van Japan en combineert twee principes: Wabi betekent eenvoud en natuur terwijl sabi wijst op verandering doorheen de tijd, het verval van oude voorwerpen, het patina, de liefde voor oude objecten. Om dit thema te illustreren en de bezoekers van COCOON te inspireren, toonde Facq twee badkamers in “Wabi-Sabi”-stijl, met ruwe en natuurlijke materialen, in combinatie met pure en lichte kleuren. Deze badkamers worden afgewerkt met rieten accessoires, geweven kussens en behangpapier met een natuurlijk motief.

Warme combinatie van hout en kleuren vs luxueuze klasse

Op COCOON presenteerde Facq de nieuwe collectie Intuitive van Delpha met licht hout in combinatie met de kleur Aloë Vera. Deze collectie focust op families en comfortabele badkamers. Het hout (decor met goudkleurige eikenboom), dat kan worden gecombineerd met één van de 16 beschikbare kleuren, creëert een warme sfeer in de badkamer en geeft de badmeubels karakter.

In badkamer 2 werd de Unique collectie gepresenteerd in de kleuren greige, zwart en mat wit. In deze ruimte kon de bezoeker proeven van een luxueuze en rustgevende zensfeer voor een classy chic badkamer met vitrinekasten als opbergruimte en de prachtige kast, Trésor, die is ingericht als ideale plek voor make-upartikelen. De badkuip Tenby in Liquid Silver, is exclusief verkrijgbaar bij Facq en trekt ongetwijfeld de aandacht van alle bezoekers dankzij het hoogtechnologische spiegeleffect.

Flesgroen, ook in de badkamer

De kleur die dit jaar in de kijker werd geplaatst op COCOON was flesgroen! Deze kleur was op de stand van Facq te ontdekken met de waskom Aqua van Alape. De drie chromatische kleurschakeringen Deep Blue, Deep Green en Deep Indigo zijn geïnspireerd op de kleuren van het water. De waskom valt op dankzij de schitterende oppervlakte, met een uniek kleurverloop voor elk stuk. Daarenboven varieert de kleur in functie van de verlichting in de badkamer.

Wil je graag de trends in levende lijve bewonderen? Kom langs in je dichtstbijzijnde Facq Showroom!