Een vintage dressoir: perfect in een landelijke badkamer | Facq
Facq

Een vintage dressoir: perfect in een landelijke badkamer 

Categorie: Badkamer

Hou je van een landelijke stijl in je woning? Dan pas je die stijl het best toe in elke ruimte, ook in de badkamer. Zorg voor een vrijstaand bad op pootjes, hout en om het geheel af te maken: een vintage dressoir. Met onze tips creëer je meteen de ideale landelijke badkamerlook!

De landelijke badkamer: een warme uitstraling

In een badkamer met een warme look is het aangenaam vertoeven. En hoe kan dat beter dan met een tijdloze landelijke look? Door de zachte kleuren en unieke vormen maak je van deze plek een eigen ontspanningsruimte. De landelijke badkamer bestaat uit verschillende stijlen: een klassieke retrobadkamer, een moderne landelijke stijl of een combinatie van beide. Door verschillende stijlen te combineren krijg je namelijk een unieke toets. Zo kun je bijvoorbeeld oud sanitair hergebruiken door ze van een nieuwe laklaag te voorzien in combinatie met een modern landelijk badkamermeubel.

Een vintage dressoir opknappen

Heb je nog een oude vintage dressoir op zolder staan uit de tijd van je grootouders of heb je een retrokast goedkoop op de kop kunnen tikken op een rommelmarkt? Met enkele eenvoudige stappen tover je het dressoir om tot een stijlvolle wastafel. Om te beginnen moet je de kast opschuren. Zijn alle oude verfresten verwijderd? Dan kun je beginnen te schilderen. Kies voor een matte kleur, maar geen wit. Deze kleur laat namelijk een kille indruk na. Plaats er vervolgens twee waskommen op met bijpassende kranen. Vergeet vervolgens niet om de afvoer aan te sluiten op de waterleiding. Elke doe-het-zelver kan de klus klaren!

Echt eikenhout

Hou je niet zo van klussen of verkies je nieuwe materialen? Dan bieden deze kasten ongetwijfeld soelaas. Denk bijvoorbeeld aan de True Oak-collectie van Villeroy & Boch met een wastafelmeubel, kast en een bijpassende spiegel. Of ga voor de Regent-collectie van Aqua Prestige die gekenmerkt wordt door zijn luxueuze uitstraling. Je badkamer krijgt meteen een authentieke look!

#badmeubel #retro badkamer #vintage meubels   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: