Een veilige badkamer voor senioren in 3 stappen | Facq
Facq

Een veilige badkamer voor senioren in 3 stappen 

Categorie: Badkamer

 

In de badkamer is een ongelukje snel gebeurd. Een gladde badkamervloer, het vloerkleed dat wegschuift onder je voeten, de zeep die nét buiten handbereik ligt: de oorzaken van een valpartij zijn zelden groots. Daarom is een veilige badkamer voor senioren een must. Hoe je je badkamer veiliger en gebruiksvriendelijker maakt? Wij leggen je alvast 3 tips voor om een goede start te maken.

 

Instapbad in de badkamer voor senioren

Het instapbad is een handige oplossing voor ouderen die minder mobiel zijn, maar toch nog willen genieten van een ontspannend bad. Het ingebouwde deurtje aan de zijkant van een instapbad maakt het makkelijker om in je bad te stappen. Je hoeft je benen niet over de rand te tillen en je kunt makkelijk in en uit het bad stappen zonder dat je risico loopt op blessures.

Instapbaden zijn verkrijgbaar in hoogwaardige materialen en strakke designs. De deurtjes zijn op vernuftige én elegante wijze ingebouwd in het bad. Let er wel op dat de inbouwdeur in je bad hermetisch afgesloten is, zodat er geen lekken ontstaan!

Inloopdouche

Een variant op het instapbad, want ontworpen volgens dezelfde achterliggende visie, is de inloopdouche. Vaak is de drempel om een inloopdouche te installeren voor jonge woningeigenaars niet zo groot, omdat dit type douche ook een esthetische waarde heeft. De inloopdouche loopt namelijk naadloos over in de badkamervloer, en dat zorgt voor een optische vergroting van de badkamerruimte. Op je oude dag heb je dan weer plezier van het gebruiksgemak dat een inloopdouche je oplevert: je hoeft geen opstapje te nemen naar de douchebak, maar kunt gewoon rechtstreeks in de douchecabine stappen.

 

Kleine handigheidjes in de badkamer voor senioren

Verricht je liever geen ingrijpende werkzaamheden in je badkamer? Dan begin je gewoon met enkele kleine handigheidjes die een badkamer voor senioren veiliger maken:

 

  • Haal je vloerkleed weg, of vervang het door een vloerkleed met antisliplaag.
  • Leg een antislipstrip in de badkuip. Ook een goede veiligheidsoplossing voor wie kleine kinderen in huis heeft.
  • Zorg voor superstevige handdoekstangen. In een badkamer voor senioren dienen die stangen tegelijkertijd als armsteun bij het afdrogen en aankleden.

 

Ben je van plan om je badkamer veiliger te maken en op zoek naar inspiratie? Kom dan eens langs in een van de Facq-showrooms en stel je vragen aan onze experts. Zij staan voor je klaar met deskundig advies!

#accessoires badkamer #bad #douche   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: