Een trendy waskom in natuursteen: topper in de badkamer | Facq
Facq

Een trendy waskom in natuursteen: topper in de badkamer 

Categorie: Inspiratie

 

De klassieke lavabo is sinds enkele jaren voorgoed verleden tijd. Wie mee is met de trends, kiest vandaag voor een waskom in natuursteen, hout, marmer of een ander natuurlijk materiaal. Het geeft je badkamer een pure en harmonieuze look.

 

Waskom vervangt wasbak

Een waskom oogt sierlijker dan een ‘gewone’ wastafel. Dat komt door de vorm – waskommen zijn doorgaans rond, of rechthoekig afgewerkt met afgeronde hoeken – en door het materiaal waaruit ze vervaardigd worden. Doorgaans worden er materialen gekozen die een rechtstreekse band hebben met de natuur. Logisch eigenlijk, want het natuurelement water is in de badkamer volop aanwezig. Waarom zouden we dat gegeven niet aangrijpen om in de badkamer te spelen met een combinatie van verschillende natuurelementen? Per slot van rekening wil je toch dat je badkamer een harmonieuze ruimte wordt, zodat je er na een vermoeiende dag je zintuigen weer tot rust kunt laten komen.

Waskom in natuursteen

Natuursteen heeft de zachtgrijze look van rivierstenen. Het is robuust materiaal dat, eens verwerkt tot waskom, toch een verfijnd beeld oplevert. Veel mensen kiezen ervoor om de grillige vorm van de steen te behouden, zodat je aan de buitenkant van de waskom ziet dat het materiaal waaruit ze gemaakt is, rechtstreeks uit de natuur komt. De binnenkant van de waskom wordt doorgaans glad gepolijst, voor meer gebruiksgemak.

Houten waskommen voor harmonie in de badkamer

Hout brengt warmte en rust, twee kenmerken die een badkamer ook hoort te hebben. Een houten waskom komt mooi tot haar recht op een wit badkamermeubel, maar staat natuurlijk ook goed in combinatie met andere houten accenten, zoals een houten vloer of wand in de badkamer. Ook hier geldt dat de buitenkant van de waskom vrij robuust gemaakt wordt, terwijl men de binnenkant glad polijst.

Marmeren waskom voor een exclusief karakter

Mag het een beetje decadenter? Kies dan voor een waskom in marmer of graniet. Dat ziet er chique uit, en geeft een cleanere look dan hout of natuursteen omdat het materiaal van nature gladder is.

Staande waskom

Een waskom hoeft niet per se op een tablet te staan, of er ingebouwd te worden. Je kunt ook kiezen voor een staande waskom. Die is langer en staat rechtstreeks op de grond. Zo vergroot je het natuurlijke gevoel in de badkamer, want een staande waskom heeft een pure en authentieke look. 

 

 

#opzetwaskom #waskom #badkamer inrichten   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: