Een buitendouche: een goed idee? Ontdek of een douche in de tuin op jouw lijf geschreven is | Facq
Facq

Een buitendouche: een goed idee? Ontdek of een douche in de tuin op jouw lijf geschreven is 

Categorie: Inspiratie
Buitendouche, douche in de tuin

 

Neen, buitendouches zijn niet exclusief voor villa’s of vakantiehuizen. Ze komen veel vaker van pas dan je zou denken. En geef toe: wie droomt er niet van om buiten een verfrissende douche te kunnen nemen bij dit warme weer? Tussen de boomgaarden, in het groen, aan het zwembad… Je vindt je oase van rust vanaf nu gewoon in je tuin!

Wanneer kan een buitendouche nuttig zijn?

De eerste vraag die bij ons opkomt wanneer we over een buitendouche praten, is “ga ik dit wel vaak genoeg kunnen gebruiken… in België?”. Het klimaat waarin we leven is natuurlijk veelbepalend. Heb jij een zwembad waar je elke zomer ruimschoots van kan genieten? Dan is een buitendouche al zeker in de zomer een mooie aanvulling, om zich voor en na het zwemmen te kunnen afspoelen.

Maar niet alleen mensen met een zwembad in hun tuin hebben er voordeel aan om een buitendouche te installeren. Zelfs zonder zwembad kan de douche een simpele oplossing zijn om af en toe wat verfrissing op te zoeken tussen het zonnen door. Of woon je dicht bij de zee? Dan komt de buitendouche zeker van pas om het zand en zout snel en efficiënt van je af te spoelen. Zonder dat de badkamer een zandbak wordt.

Akkoord, in de zomer is een buitendouche ideaal. Máár ook de rest van het jaar kan de douche nuttig gebruikt worden voor de iets minder “glamoureuze” scenario’s...

Sportievelingen of avonturiers kunnen zich direct na het sporten of wandelen al buiten afspoelen zonder overal sporen achter te laten in huis. Ook je vuile botten komen als nieuw het huis binnen. Zelfs de hond komt fris gewassen terug, zónder dat je huis onder de waterspetters hangt!

In elk geval, er zijn genoeg mogelijkheden om een buitendouche het hele jaar door nuttig te gebruiken.

Enkele tips om je buitendouche in te richten

Net als in de badkamer, heb je ook in je buitendouche graag genoeg privacy. Om je volledig één te voelen met de natuur kan je je douche wat afschermen met natuurlijke elementen. Planten, natuursteen, massief hout of riet bijvoorbeeld. Deze zullen je genoeg uit het zicht houden zonder de natuurlijke “outdoor vibe” te doorbreken en zijn ook heel welkom in de buurt van water.

 

#douche systeem #douche #Buitendouche   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: