Een badkamermeubel in teak, voor een vleugje exotiek | Facq
Facq

Een badkamermeubel in teak, voor een vleugje exotiek 

Categorie: Inspiratie

 

Van je badkamer een exotische spa maken, dat doe je door je badkamermeubel, waskommen en accessoires slim te kiezen. Voor een vleugje exotiek in je badkamer kom je al gauw uit bij hout als toonaangevend materiaal. Een badkamermeubel in teak is dan ook een uitstekende keuze voor die zenbadkamer waarvan je altijd gedroomd hebt!

Houten badkamermeubel? Ga voor teak

Teak is een houtsoort die een wereld van mogelijkheden opent. Vroeger associeerden we teak vooral met tuinmeubelen, maar tegenwoordig is het ook voor allerlei toepassingen binnenshuis een gegeerd materiaal. Teakhout heeft een warme uitstraling en komt doorgaans in allerlei donkere tinten, van kastanje- tot honingbruin. Combineer je teak slim met andere elementen in je badkamer, dan is het resultaat een harmonieus geheel van warm hout en koelere accenten. Enkele interieurideetjes op een rij.

Badkamermeubel in teak voor een Japanse ‘feel’

Door hout in de badkamerinrichting te verwerken, verwijs je impliciet naar de Japanse zencultuur. Ook daarin zijn houten badkamerelementen alomtegenwoordig – denk maar aan een badkamermat in teakhout, houten raamluiken of een minimalistisch badkamermeubel in teak.

Teak met wit

Je volledige badkamer in hout bekleden, is wellicht niet de meest stijlvolle ingreep. Je doet er goed aan om het warme teakhout te counteren met koelere, maar nog altijd harmoniserende kleuren en accenten. De klassieke badkamerkleur wit is in dat geval een mooie optie. Kies bijvoorbeeld een badkamermeubel in teak uit, en laat daar witte waskommen op installeren. Zo krijg je een ‘east-meets-west’-sfeertje in je badkamer. Het beste van twee werelden.

Teak met metaal

Een andere manier om warm en koel met elkaar te combineren, is door metaal te integreren in je badkamer. Natuurlijk heb je sowieso al een metaalaccent in je badkamerkranen, maar je kunt nog meer metaal invoegen door te kiezen voor aluminium handgrepen op je teakhouten badkamerkasten. Opnieuw een mooie combi van warm hout en een koel accent – perfect voor de moderne badkamer.

Welk badkamermeubel kiezen?

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw badkamer exotisch en helemaal zen te maken? Laat je inspireren door onze collecties, en begin bij de sfeervolle My Lodge-badkamer. Of kom gewoon eens langs in een van de Facq-showrooms voor meer inspiratie én informatie.

#badmeubel #badkamerdesign   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: