Een badkamer met inloopdouche? Doe hier inspiratie op! | Facq
Facq

Een badkamer met inloopdouche? Doe hier inspiratie op! 

Categorie: Badkamer

Vroeger werd een inloopdouche beschouwd als een luxeproduct. Nu hebben meer en meer mensen er zelf een in huis. Het grondvlak van een inloopdouche loopt gelijk met de vloer van de badkamer. Je stapt dus niet over een randje of drempel, maar loopt direct de douche in. Vaak is er geen verschil in vloerbedekking: de badkamertegel loopt gewoon door in de douche. Een wand scheidt de douche van de rest van de badkamer.

Voor- en nadelen van een inloopdouche

Er is geen rand, dus je kunt ook je teen niet stoten wanneer je in de douche stapt. Bovendien kan er zich geen vuil ophopen in de hoekjes, wat een inloopdouche bijzonder hygiënisch maakt. Een inloopdouche kan een echte eyecatcher vormen in de badkamer. Voor rolstoelpatiënten zijn inloopdouches bovendien bijzonder praktisch. Jammer genoeg zijn er ook enkele nadelen verbonden aan een inloopdouche: zo kun je makkelijk uitglijden op de gladde tegels. Bij een inloopdouche moet de afvoerbuis onder de grond zitten, dus de installatie is minder evident dan de installatie van een klassieke douche.

Enkele ideeën voor een perfecte inloopdouche

  • Douchen in de ochtend- of avondzon

Kies je voor een transparante wand, dan creëer je een enorm ruimtegevoel. Bovendien kan het erg aangenaam zijn om in het ochtend- of avondlicht te douchen. Bepaal voor je de douche installeert zorgvuldig op welke plaats in je badkamer de inloopdouche moet komen. Op welk moment van de dag neem je het vaakst een douche? Waar valt het zonlicht op dat moment binnen?

  • Een nis in de muur

De look van een inloopdouche is per definitie strak en clean. Je wilt niet dat zeepbakjes of andere accesoires deze strakke lijnen doorbreken. Kies daarom voor een nis in de douchemuur waar je shampoo of douchegel kunt zetten. Handig én visueel aantrekkelijk.

  • Douchen met z’n tweetjes

Neem je graag een douche samen met je partner? Overweeg dan om twee douchekoppen te plaatsen. Zo hoef je niet af te wisselen en hebben jullie allebei steeds warm water.