Draadloze thermostaat met optimaal comfort en maximale energiebesparing | Facq
Facq

Draadloze thermostaat met optimaal comfort en maximale energiebesparing 

Categorie: Verwarming

 

Met een draadloze thermostaat kun je je verwarmingssysteem vanuit eender welke kamer bedienen. Vlak bij de verwarmingsketel bevindt zich een module die via radiosignalen verbinding maakt met de thermostaat. Draadloze thermostaten zijn gebruiksvriendelijk, efficiënt en – niet onbelangrijk – je kunt er heel wat mee besparen op je energiefactuur. 


Deel je woning op in acht zones


Gewone thermostaten bevinden zich altijd op dezelfde plek, naast een deur of vlak bij een raam. In heel wat gevallen wordt de temperatuur niet overal in huis optimaal geregeld. Met een draadloze thermostaat komt daar verandering in. Je kunt je woning indelen in zones (maximaal acht) en perfect inspelen op de verwarmingsbehoeften van de verschillende kamers.


Op-en-top comfortabel


Elke kamer heeft andere verwarmingsvereisten. De temperatuur in de slaapkamer (18 graden) is bijvoorbeeld anders dan die in de badkamer (21 graden) of de woonkamer (20 graden). Met een draadloze thermostaat kun je hierop inspelen. Zo bereik je een maximaal comfort en is de temperatuur overal in huis afgestemd op je behoeften.


Energie besparen met een draadloze thermostaat


Omdat je acht zones kunt instellen, is het nooit te koud of te warm in je woon- of slaapkamer. Dat verhoogt niet alleen je wooncomfort. Het zorgt ook voor een gezond binnenklimaat. Bovendien bespaar je heel wat op je energiekosten. Een besparing van 20 à 30 procent is geen uitzondering. Op die manier verdien je je investering op termijn terug.


De troeven van een draadloze thermostaat


Een draadloze thermostaat is een functioneel apparaat. Daarnaast kan het nog een heel aantal troeven voorleggen:

  • modern en aantrekkelijk design
  • tafelstand
  • heel eenvoudige programmatie en intuïtief in gebruik
  • touchscreen met verlicht display
  • manuele programmering

Wil je nog een stapje verder gaan? Gebruik dan ook een radiatorthermostaat. Op die manier kun je op elke radiator afzonderlijk de gewenste temperatuur instellen.