Douchedeuren doen je badkamer groter lijken | Facq
Facq

Douchedeuren doen je badkamer groter lijken 

Categorie: Badkamer

Douchedeuren zijn deuren die je in je badkamer plaatst zodat het douchegedeelte is afgescheiden van de rest van de badkamer. Douchedeuren bezorgen je badkamer een stijlvolle uitstraling en bestaan in de meeste gevallen uit gehard veiligheidsglas. Dat soort glas wordt dikwijls ook gebruikt voor douchewanden en douchecabines en is speciaal gemaakt voor gebruik in de badkamer.

Douchedeuren in verschillende maten

Douchedeuren zijn in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Wanneer je voor douchedeuren kiest, heeft het douchegedeelte in je badkamer – in tegenstelling tot douchecabines – geen vaste maten meer. Douchecabines zijn meestal te verkrijgen in standaard maten van 90 bij 90cm, 100 bij 100cm of 90 bij 120cm. Wanneer je een badkamer hebt met een diepe nis zal je badkamer er met douchedeuren nog ruimer uitzien.

 

Douchedeuren: schuifdeuren, pendeldeuren of draaideuren

Het voordeel van een heldere glazen douchedeur is dat je badkamer een heel stuk groter lijkt. Een douchedeur is daarom ideaal om in een kleine badkamer te plaatsen. Bij douchedeuren kan je kiezen uit verschillende modellen en maten: schuifdeuren, pendeldeuren of draaideuren. Bij draaideuren is het mogelijk om een deur zonder profiel te nemen zodat je alleen nog de scharnieren en het glaswerk te zien krijgt. Het resultaat is dan ook heel stijlvol.

Douchedeuren: profielen in verschillende kleuren

Een douchedeur wordt meestal met twee scharnieren bevestigd. Er zijn ook deuren verkrijgbaar met een volledig aluminium frame waarin een schuifdeur is gemonteerd. Je kan douchedeuren ook verkrijgen met een leuk glasmotief. De profielen kan je verkrijgen in verschillende uitvoeringen: chroom, zilver, matzilver of wit.

Douchedeuren zijn onderhoudsvriendelijk

Eigenlijk hebben douchedeuren niet veel onderhoud nodig, in feite zijn het bewegende douchewanden. Kalk en vuil of zeepresten zijn meestal gemakkelijk te verwijderen. Bovendien hebben douchedeuren tegenwoordig een speciale coating die ervoor zorgen dat vuil en kalk zich minder snel aan het oppervlak hechten. Zo worden douchedeuren nog gemakkelijker in onderhoud. Douchedeuren bevatten tegenwoordig minder glaswerk en minder profielen waardoor er minder schoonmaakwerk nodig is. Let erop dat je het glas goed schoonmaakt. Zo vermijd je klakaanslag en blijft het glas mooi blinken.

#douche systeem   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: