De slaapkamer en badkamer inrichten in één ruimte | Facq
Facq

De slaapkamer en badkamer inrichten in één ruimte 

Categorie: Inspiratie

Droomt u ook van een slaapkamer die kan tippen aan een ware luxe suite van formaat? Maak uw droom waar en ga de  strijd aan met de scheiding tussen badkamer en slaapkamer, want die is enkel maar denkbeeldig! Zorg voor een eindeloze, spatieuze ruimte door uw badkamer in uw slaapkamer te integreren. Een vereniging van slaap- en badkamer, dat is pas genieten!

Badkamer in je slaapkamer: speel met het design

Bevrijd uw badkamer van haar vier muren en beperkte muren! Door je badkamer te ontdoen van deze beperking waardeer je ze voor wat ze werkelijk is: een onlosmakelijk deel van je dagelijkse ritueel - even belangrijk als slapen, even noodzakelijk als ontspannen. Weg met de petieterige badkamer die ergens ver weg verborgen zit, maak plaats voor een badkamer met een onberispelijk design!

Kies bijvoorbeeld voor een douche uit de Axor Stark-collectie en geniet van een heerlijk relaxerende douche net voor het slapengaan of na het ontwaken. Wijs het oubollige douchegordijn de deur en kies in de plaats voor een stijlvolle esthetische glazen wand, die makkelijk te onderhouden is. Ga de retro of moderne toer op met een retro badkamer of metropolitan badkamer en creëer zo de perfecte symbiose tussen slaap- en badkamer!

Ruimte en intimiteit

U wilt een zekere intimiteit creëren, zonder aan ruimte in te boeten? Denk dan eens aan het installeren van een halve tussenwand of schuifdeur. Hebt u een groot hoofdeinde aan uw bed? Dan volstaat dit dikwijls ook al als ‘scheiding’ tussen het slaapgedeelte en de badkamer.

Hebt u slechts één badkamer ter beschikking in uw woning? Denk dan goed na of u deze wel in de slaapkamer wilt integreren. We stellen allemaal een beetje privacy in de slaapkamer wel op prijs… Zie er dus ook op toe aparte toiletten te installeren! Hou er daarnaast rekening mee dat een bad makkelijker in te passen is in een ruimte, dan een douche. Een bad is mobieler en vindt altijd wel z’n plaatsje in de kamer terug: onder het raam, in de hoek, achter de kast of gewoon in het midden van de ruimte. Zelfs inwerken in de vloer is een mogelijkheid!

In de praktijk

De trend om badkamer met slaapkamer te combineren is niets nieuws. Badkamer producenten zijn al langer bezig met het ontwerpen van badkuipen, douchecabines en badkamermeubelen die er specifiek op voorzien zijn van naadloos te kunnen integreren in de slaapkamer. Schrik voor waterresten op de vloer of muren? Niets dat een watervast tapijt of waterproof verf niet kan tegengaan…

Denk je zelf na om je badkamer in je slaapkamer te integreren? Kom dan eens eerst met ons praten. Samen denken we na over hoe we jou slaap- en badkamer kunnen omtoveren tot een natuurlijk en prachtig geheel! Kom eens langs in een van onze showrooms of contacteer ons!

#badkamerdesign #badkamer inrichten   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: