De nieuwe trend: badkamers in betonlook | Facq
Facq

De nieuwe trend: badkamers in betonlook 

Categorie: Badkamer

Fans van moderne badkamers kiezen almaar meer voor een badkamer in betonlook. Je kunt geen interieurmagazine openslaan of je komt een badkamer met een betonvloer tegen. Maar ook betonnen wanden, instapdouches en zelfs badkamermeubels van beton sieren tegenwoordig heel wat badkamers. Ben jij ook helemaal weg van het idee en op zoek naar inspiratie? Lees hier alles over de nieuwste badkamertrend!

Beton in de badkamer voor een industriële look

Beton in de badkamer staat garant voor een industriële look, maar is daarom zeker niet minder gezellig. Met beton kun je namelijk alle kanten uit, omdat je er je eigen ontwerpen mee kunt realiseren. Bovendien is beton een waterdicht materiaal en dus perfect geschikt voor douchewanden, waskommen en zelfs badkuipen.

Past beton ook in een landelijke badkamer?

Ja, ook in een landelijke badkamer komt beton prachtig tot zijn recht. Zeker als je voor ongepolijst of ruw beton kiest, dat een robuuste look heeft en mooi combineert met houten accenten.

Kiezen voor gepolijst beton

Naast ruw beton behoort ook geboend of gepolijst beton tot de mogelijkheden. Daarbij kun je kiezen voor een matte of een glanzende afwerking.

Printbeton voor een persoonlijke toets

Kun je maar niet kiezen tussen tegels en beton? Kies dan voor printbeton, waarbij kleurschakeringen en motieven ter plekke worden aangebracht. Het resultaat is een perfect huwelijk tussen een tegelvloer en een betonvloer. De beschermlaag kan zowel mat als glanzend zijn. 

Badkamer met betonlook: vijftig tinten kleur

Veel mensen staan er niet bij stil, maar beton hoeft niet hoofdzakelijk een grijze kleur te hebben. Sterker nog, beton kan eindeloos veel kleuren hebben. Uitgekeken op de de kleur van je betonnen vloer? Dan hoef je de toplaag alleen maar af te schuren en een er nieuw laagje beton in een andere kleur over te leggen om een gloednieuwe look te creëren.