De juiste badkamerkraan: mogelijkheden en advies | Facq
Facq

De juiste badkamerkraan: mogelijkheden en advies 

Categorie: Badkamer

Ben jij nog op zoek naar de geschikte badkamerkraan? Een plezier voor oog en lichaam? Een kraan moet niet enkel aansluiten op je persoonlijke voorkeur en budget. Ook kwaliteit, gebruiksgemak en uitstraling zijn van belang. Kranen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en designs. Om je keuze wat te vergemakkelijken, zetten we enkele mogelijkheden en aandachtspunten op een rijtje.

Type: kiezen voor mengkranen of thermostatische kranen

Mengkranen

Bij een mengkraan wordt het warme en koude water eerst in de kraan gemengd. Het stromende water bereikt dus spoedig zijn juiste temperatuur.

Thermostatische badkamerkranen: energiebesparend en optimaal gebruiksgemak

Voor maximaal comfort kun je kiezen voor een hedendaagse en energiezuinige thermostatische kraan. Bij deze badkamerkraan stel je, voordat je ze opendraait, de temperatuur in. Je kunt dus makkelijk en zonder handmatig zoeken de warmtetoevoer instellen. De gewenste temperatuur wordt snel bereikt en jij kunt genieten van je bad of je douche!

Andere pluspunten buiten de energiebesparing is de warmtelimiet (thermostaatbegrenzer). Aangezien de temperatuur van het water niet zomaar voorbij 38 °C kan worden gedraaid, is de kraan heel kindvriendelijk en kan er geen verbrandingsgevaar optreden.

Model: gebruiksgemak primeert

Eén- of tweegreepsmengkraan

Wil je met één hendel de temperatuur en kracht van de waterstraal regelen, kies dan voor een ééngreepsmengkraan. Zijn tegenhanger, de tweegreepsmengkraan, kom je tegenwoordig nog wel eens tegen in badkamers met een retrolook.

Tip: Ga steeds na of de hendel soepel te bedienen is.

Opbouw-en inbouwkranen

Kies je een badkamerkraan die zich op de wand of in de muur bevindt? Kijk niet enkel naar je persoonlijke voorkeur, maar weeg ook de voor- en nadelen af. Kies voor een duurzame kraan met optimaal gebruiksgemak. Inbouwkranen ogen modern en zijn voordelig op vlak van onderhoud. Nadeel van deze modellen is het nodige breekwerk.

Bij vrijstaande baden kun je ook kiezen voor een elegante vrijstaande badkraan

Stijl kiezen

Er bestaat een ruime keuze aan ontwerpen: klassiek, modern, design,.... Kies jij voor een gebogen uitloop of een wat strakker design? Een hoge of lage uitloop? Kies voor een kraan die gebruiks- en onderhoudsvriendelijk is. Een kraan die eenvoudig is van ontwerp, is makkelijker te onderhouden.

Materiaalkeuze: kies voor duurzame materialen

De materialen bepalen niet enkel de uitstraling, maar ook de kwaliteit. Je wil natuurlijk lang genieten van je kranen. Zeker als je kiest voor inbouwkranen. De kwaliteit, alsook een goed onderhoud, beïnvloedt de duurzaamheid van een badkamerkraan.

De boodschap is simpel: kies voor kwaliteit van de bovenste plank.

Eerst zien, dan geloven? Kom eens langs!

In de Facq-showrooms kunnen wij je makkelijk de verschillen demonstreren. Kom gerust eens langs om onze modellen te bekijken en vergelijken. 

#thermostatische kraan #badkamer kinderen   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: