De Italiaanse douche: gegarandeerd plezier | Facq
Facq

De Italiaanse douche: gegarandeerd plezier 

Categorie: Badkamer

 

De laatste jaren zie je de Italiaanse douche steeds vaker terugkeren in de badkamer. Het ontwerp maakt de douche makkelijk toegankelijk en vervangt stilaan de traditionele douchecabine. De troef van de Italiaanse badkamer is de tijdloze omgeving. Hierdoor past deze in alle badkamers, ongeacht de stijl en grootte. Heb jij plannen om je badkamer te renoveren en een Italiaanse douche te installeren? Dan hebben wij enkele tips voor je!

 

Een natuurlijke uitbreiding van de badkamer

Een Italiaanse douche plaats je in het verlengde van de badkamervloer, hierdoor is de douche makkelijk bereikbaar. Er wordt wel een kleine helling aangebracht om het water eenvoudig af te voeren. Doordat de Italiaanse douche op hetzelfde niveau wordt geplaatst, krijgt het ook vaak de naam inloopdouche. Tegenwoordig zie je vaak dat er zelfs geen wand geplaatst wordt bij een inloopdouche. Wil je toch een wand, kies dan een transparante. De ruimte lijkt er groter door.

De onderdelen van de Italiaanse douche

De kuip

Er bestaan twee soorten Italiaanse douches, met of zonder bak. In het tweede geval is de vloer van de douche identiek aan deze van de badkamer. Om het water op te vangen wordt er een wandafvoer of douchegoot geplaatst (de douchegoot Advantix renovatie van Viega wordt op maat gemaakt).

Kies je voor een Italiaanse douche met douchebak, dan heb je keuze uit heel wat ontwerpen, materialen en afmetingen. Enkele voorbeelden uit de catalogus:

  • De douchebak Futurion Flat van Villeroy & Boch wordt vlak ingebouwd met de vloer of gelijkgemaakt met de tegels. Deze stortbak in Quaryl is verkrijgbaar in 10 verschillende maten en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
  • Met de Solid Surface douchebak NEO van Fim’s creëer je een douche op maat van jouw smaak. Dit stortbad is verkrijgbaar in alle Ral-kleuren en heeft geen lasnaden of randen.

 

De douchewand

Ook hier kan je kiezen of je een douchewand wenst of niet. In grote tot zeer grote badkamers is de keuze voor een Italiaanse douche zonder wand geen nieuwtje. In een kleinere badkamer kiest men eerder voor een inloopdouche met een glazen douchewand. Op die manier voorkom je dat de badkamer onder water loopt tijdens gebruik. Heel wat fabrikanten bieden bijzonder dunne, glazen douchewanden aan om het gevoel van ruimte en transparantie te behouden.

 

Wil jij genieten van de voordelen van een op maat gemaakte Italiaanse douche? Maak dan een afspraak met een adviseur in een Facq-showroom en ontdek alle mogelijkheden. 

#regendouche #douche   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: